Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen Bank vrea sa-si majoreze capitalul social cu 3,7 milioane lei

Raiffeisen Bank vrea sa-si majoreze capitalul social cu 3,7 milioane lei

Conducerea Raiffeisen Bank Romania propune actionarilor majorarea capitalului social al bancii cu 3,74 milioane lei, pana la 1,2 miliarde lei, prin incorporarea rezervelor, potrivit convocatorului Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor.

In prezent, Raiffeisen Bank are un capital social de 1,196 miliarde lei.
Directoratul Raiffeisen Bank a convocat Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor (AGOA) si Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) la data de 29 aprilie 2011.

Raiffeisen Bank a realizat in 2010 un profit net de 83 milioane euro, in crestere cu 12% fata de profitul anului trecut, de 74 milioane euro, in mare parte ca umare a injumatatirii cheltuielilor cu provizioanele, de la 88 milioane euro in 2009 la 48 milioane euro in 2010.

Rezultatele sunt auditate si respecta standardele International Financial Reporting Standards (IFRS).
Presedintele si directorul general al Raiffesen Bank Romania, Steven van Groningen a declarat ca banca ar putea acorda dividende la un nivel asemanator cu cel de anul trecut, restul profitului urmand sa fie capitalizat.

Tot in AGEA se propune aprobarea implementarii unui program de emisiuni de obligatiuni pe termen mediu (Medium Term Notes) in lei/euro, pe pietele de capital locala si internationala, suma maxima a programului fiind de 1,5 miliarde euro.


Programul va putea incepe in 2011 si poate continua si in anii urmatori.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1527 ori