Raiffeisen Bank vrea sa emita obligatiuni

Marti, 29 Martie 2011, ora 15:24
1863 citiri
Raiffeisen Bank vrea sa emita obligatiuni

Raiffeisen Bank vrea sa emita in urmatorii ani obligatiuni pe termen mediu (Medium Term Notes - MTN) in valoare de 1,5 miliarde de euro, programul urmand sa fie atat in lei, cat si in valuta, au anuntat marti reprezentantii bancii, transmite NewsIn.

"O sa propunem actionarilor aprobarea unui program de MTN care va fi multivalutar, atat in lei, cat si in valuta. Va permite accesarea de resurse cu maturitati de peste un an. Acesta functioneaza pe un principiu destul de simplu: se emite un prospect care este actualizat anual si pe baza acestuia se pot accesa pe o perioada mai lunga de timp, de cativa ani, fonduri pentru finantarea bancii", a spus directorul financiar al Raiffeisen Bank Romania, Bogdan Popa.

"Este intr-un stadiu incipient, de inceput. Dupa aprobarea din AGA o sa concretizam anumiti pasi", a mai spus Popa.

Programul va fi emis pe legislatiile din Germania si din Luxemburg.

Raiffeisen Bank a realizat in 2010 un profit net de 83 milioane euro, in crestere cu 12% fata de profitul anului trecut, de 74 milioane euro, in mare parte ca umare a injumatatirii cheltuielilor cu provizioanele, de la 88 milioane euro in 2009 la 48 milioane euro in 2010.

La sfarsitul anului 2010, valoarea totala a activelor Raiffeisen Bank era de 5,11 miliarde de euro, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului precedent. In decurs de un an, volumul total al creditelor a crescut cu 18%, ajungand la 3,04 miliarde euro, in timp ce volumul depozitelor a crescut cu 9%, la 3,69 miliarde euro.

#raiffeisen, #obligatiuni, #miliarde , #stiri Raiffeisen