Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen Bank Romania, divedende la nivelul din 2010

Raiffeisen Bank Romania, divedende la nivelul din 2010

Raiffeisen Bank Romania ar putea acorda dividende la un nivel asemanator cu cel de anul trecut, restul profitului urmand sa fie capitalizat, a declarat marti presedintele si directorul general al Raiffesen Bank, Steven van Groningen, potrivit Newsin.

"Aceasta este decizia actionarilor daca se va capitaliza profitul, dar ma astept sa ceara un dividend asemanator cu cel de anul trecut, iar aceasta inseamna ca o mare parte a profitului va fi capitalizat", a spus Steven van Groningen.

Seful Raiffeisen a declarat ca deciza de a capitaliza profitul nu face parte din acordul convenit cu principalele banci din Romania de a-si mentine expunerea pe tara noastra, pentru ca banca este bine capitalizata.


Actionarii Raiffesen Bank au aprobat anul trecut distribuirea de dividende in suma de 143,55 milioane lei, din profitul contabil de 288,51 milioane lei, precum si constituirea unei rezerve legale in suma de 16,38 milioane lei prin aplicarea unei cote de 5% asupra profitului contabil inainte de determinarea impozitului pe profit.


Tototodata, actionarii au decis reportarea profitului nerepartizat in suma de 128,29 milioane lei. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1335 ori