Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen Bank International a avut un profit de 240 mil. euro in trimestrul III

Raiffeisen Bank International a avut un profit de 240 mil. euro in trimestrul III

Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI), prezent si in Romania, a inregistrat un profit de 240 de milioane de euro in trimestrul al treilea al acestui an, in urcare cu 73% fata de castigul din trimestrul al doilea, potrivit estimarilor mai multor analisti consultati de Bloomberg, informeaza Mediafax.

RBI a fost infiintat prin fuziunea Raiffeisen International Bank cu actionarul majoritar al institutiei de credit, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich.

Fuziunea a intrat in vigoare la 11 octombrie si are efect retroactiv, incepand de la 1 ianuarie.


RBI ofera date financiare doar pentru anul in curs.


Raportat la profitul de 139 milioane de euro din trimestrul al doilea al acestui an, castigul din iulie-septembrie a avansat cu 73%, considera analistii.


Ponderea imprumuturilor neperformante in soldul creditelor a crescut in ultimele cinci trimestre, potrivit datelor bancii.


Imprumuturile neperformante vor incepe sa scada in primul trimestru al anului viitor in Europa de Est, potrivit unor declaratii anterioare ale directorului general al bancii, Herbert Stepic, cu exceptia Ungariei si Romaniei, unde acest proces ar urma sa aiba loc mai tarziu.


Provizioanele s-au situat la 307 milioane de euro in iulie-septembrie, cu 8% mai mult fata de 283 milioane de euro in trimestrul al doilea, estimeaza analistii.


RBI a obtinut veniturile din dobanzi si comisioane de 367 milioane de euro in trimestrul al treilea, cu 3% mai putin fata de 378 milioane de euro in trimestrul precedent.


La sondajul realizat de Bloomberg au participat analisti de la Citigroup, Erste Group Bank, KBC Securities, Kepler Capital Markets, Macquarie, MedioBanca, UBS si UniCredit.


Grupul austriac este prezent in Romania prin Raiffeisen Bank, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management si Raiffeisen Investment Romania. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1093 ori
Citeste mai multe despreraiffeisen bank profit