Raiffeisen Bank acorda IMM-urilor credite garantate minim 70%

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 17:27
1530 citiri
Raiffeisen Bank acorda IMM-urilor credite garantate minim 70%

Raiffeisen Bank acorda intreprinderilor mici si mijlocii credite de maxim 1,025 milioane de euro, garantate in proportie de minim 70% prin Fondul European de Investitii, a anuntat, miercuri, institutia, transmite Mediafax.

Creditele sunt disponibile atat in lei, cat si in euro pana pe 31 martie 2013, iar perioada de rambursare variaza de la un an pana la maxim sase ani.

Facilitatea se adreseaza companiilor care au maxim 50 de angajati si o cifra de afaceri de pana la 50 milioane euro. 

"Nivelul garantiilor solicitate companiilor este semnificativ redus. Reducerea porneste de la 70% si poate ajunge pana la 100%, datorita acordului incheiat de Raiffeisen Bank cu Fondul European de Investitii, sub umbrela initiativei JEREMIE", potrivit unui comunicat al bancii.

Vladimir Kalinov, vicepresedinte Raiffeisen Bank, a mentionat ca, in anumite cazuri, dobanda la creditele in lei poate fi si cu 4% mai mica decat cea din oferta standard. 

Fondul European de Investitii a incheiat, in luna februarie, cu Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Bank acorduri de garantare pentru finantari bancare de pana la 315 milioane euro pentru IMM-uri, care fac parte din initiativa JEREMIE. BCR a anuntat deja ca are la dispozitie 212,5 milioane de euro pentru a acorda credite in cadrul acestei facilitati.

Ambele banci au mentionat ca nu pot prezenta un exemplu de nivel al dobanzii percepute la acest tip de credite.

#raiffeisen bank, #imm, #credite , #stiri Raiffeisen