Raiffeisen Banca pentru Locuinte va incheia acest an cu 30.000 de contracte noi

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 15:19
1806 citiri
Raiffeisen Banca pentru Locuinte va incheia acest an cu 30.000 de contracte noi

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) va incheia acest an cu circa 30.000-35.000 de contracte noi, cu o suma contractata totala de 700 milioane lei, estimand pentru anul viitor o crestere a numarului de contracte incheiate cu aproximativ 40%, a anuntat, marti, institutia de economisire-creditare.

"Pana la sfarsitul anului, vom avea 30.000-35.000 contracte noi, in valoare totala de 700 milioane lei, suma medie a unui contract fiind de circa 20.000 lei. Vom incheia acest an cu peste 135.000 de contracte active, in valoare de circa 2,7 miliarde lei", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Aurelia Cionga, vicepresedinte al bancii, care coordoneaza Divizia de Operatiuni, citata de Mediafax.

Cele 135.000 de contracte includ peste 20.000 de clienti, care au avut incheiate contracte cu HVB Banca pentru Locuinte, preluata de RBL. Fuziunea dintre cele doua banci de economisire-creditare a devenit efectiva la 1 decembrie, dupa ce a primit aprobarea de la Banca Nationala a Romaniei.

Bugetul procesului de fuziune s-a situat la peste un milion de euro.

"Toate prevederile contractuale ale clientilor HVB vor fi continuate. Singura schimbare consta in alocarea unui cod IBAN nou fiecarui client", a precizat Cionga.

Ea a aratat ca, potrivit bilantul de fuziune, incheiat pe baza situatiilor financiare ale celor doua banci de la 31 decembrie 2008, RBL urmeaza sa aiba active de 337,5 milioane lei dupa finalizarea fuziunii.

Banca de economisire-creditare va incheia acest an cu profit, pentru prima data de la infiintarea institutiei, insa oficialii RBL nu au estimat valoarea acestuia. In primele sase luni, RBL a obtinut un profit de 4,5 milioane lei, Cionga precizand ca fiecare luna pana la finalul anului a fost profitabila.

"Nu pot estima valoarea profitului pentru acest an, intrucat pe de-o parte costurile fuziunii cu HVB BPL au fost prevazute la peste un milion de euro si trebuie sa vedem unde se opresc, iar pe de alta parte trebuie sa vedem daca clientii care au economisit regulat pe parcursul anului vor economisi mai mult in luna decembrie, asa cum se intampla de obicei", a afirmat presedintele RBL, Andrei Stamatian.

La sfarsitul acestui an, RBL va solicita statului circa zece milioane de lei prime pentru clienti, valoare in crestere cu 40% fata de 2008.

Clientii contractelor de economisire-creditare primesc de la stat anual o prima in valoare de 25% din suma economisita in anul respectiv, dar nu mai mult de 250 euro.

Intrebat daca bugetul de stat pe anul 2010 ar putea impacta negativ primele de la stat pentru contractele de economisire-creditare, presedintele RBL a afirmat ca, desi nimeni nu stie ce se va intampla, nu se asteapta ca primele pentru acest tip de produs sa aiba un impact semnificativ asupra bugetului, astfel ca, probabil, nivelul acestora va fi mentinut.

In acest an, raportul intre sumele economisite efectiv si cele care ar fi trebuit economisite este de 85%, in crestere fata de 40-45% in anii anteriori, nivelul fiind similar cu cel inregistrat de alte banci de profil din Europa Centrala si de Vest.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#raiffeisen, #banca, #locuinte, #contracte, #credite , #stiri Raiffeisen