Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a incheiat peste 10.000 de contracte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a incheiat peste 10.000 de contracte
Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a incheiat, in primele trei luni de functionare, 10.266 de contracte de economisire-creditare pentru domeniul locativ, in valoare totala de 1.820 miliarde lei.Pentru contractele de economisire-creditare incheiate pana in prezent, suma minima contractata a fost de 30 milioane de lei, in timp ce suma maxima a ajuns la 1,5 miliarde de lei.
In luna august, valoarea medie a unui contract de economisire-creditare incheiat a fost de 177 milioane de lei, fata de 172 milioane de lei in iulie.

Produsul oferit de RBL este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ. Pe parcursul perioadei de economisire statul plateste o prima de 30% din depunerile anuale, prima care nu poate depasi insa, cuantumul unui salariu lunar mediu brut pe economie comunicat de Institutul National de Statistica la finele anului.

Imprumutul va fi acordat in lei, iar dobanda va fi fixa pe toata perioada creditului indiferent de fluctuatiile dobanzilor pe piata monetara. Titularul unui contract de economisire-creditare va sti inca din momentul incheierii acestuia care va fi rata de rambursare a creditului, intrucat ratele de economisire sunt egale cu ratele de rambursare ale imprumutului obtinut.Sursa: Realitatea Romaneasca

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 648 ori