Raiffeisen Asset Management are o cota de piata de 49%

Miercuri, 11 Aprilie 2007, ora 10:15
1223 citiri

La noua luni de la lansarea produselor, activele administrare de Raiffeisen Asset Management au depasit 100 milioane RON, in crestere de la 17.6 milioane de lei, cat a reprezentat investitia Raiffeisen Bank in cele doua fonduri la lansate la sfarsitul lunii iunie 2006, informeaza un comunicat al bancii.

Cota de piata a companiei, dupa subscrierile nete, se situeaza la aproximativ 49% de la intrarea pe piata, conform calculelor proprii efectuate pe baza datelor publicate de UNOPC.

Raiffeisen Asset Management administreaza cel mai mare fond orientat preponderent spre actiuni, Raiffeisen Prosper, avand active de peste 64 mil RON si al patrulea fond orientat preponderent spre obligatiuni, Raiffeisen Benefit, cu active de peste 31 mil RON.

Pe langa cele doua fonduri de investitii, Raiffeisen Asset Management are in admnisitrare si portofolii individuale, apartinand in principal clientilor institutionali.

Numarul clientilor Raiffeisen Asset Management a depasit 2600 in 9 luni, in timp ce toata piata fondurilor mutuale a acumulat in 2006 aproximativ 7000 clienti noi.

In perioada 02 Apr - 31 mai 2007, Raiffeisen Bank si Raiffeisen Asset Management deruleaza o promotie pentru pachetul format din unitati de fond si depozite la trei luni cu o dabanda de 10% pe an. Suma investita in depozit nu poate depasi investitia in unul dintre cele doua fonduri (Raiffeisen Prosper sau Raffeisen Benefit). Suma minima care poate fi investita de un client este de 4.000 RON (2.000 RON intr-un depozit in lei pe trei luni cu 10% dobanda anuala fixa si 2.000 RON in unitati de fond).

"Rezultatele obtinute pana acum, cresterea veniturilor populatiei si continuarea scaderii dobanzilor bancare ne intaresc asteptarile cu privire la dezvoltarea pietei fondurilor mutuale in Romania, pe care o estimam la 1-2 miliarde EUR in 3-5 ani" a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor a Grupului Raiffeisen in Romania, a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat in iunie 2006 primele doua fonduri de investitii. Raiffeisen Asset Management beneficiaza de expertiza unor specialisti de marca in domeniu.

Bloombiz