Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen AM lanseaza un fond de investitii, cu plasamente in spatiul economic european

Raiffeisen AM lanseaza un fond de investitii, cu plasamente in spatiul economic european

Raiffeisen Asset Management lanseaza un nou fond deschis de investitii, Raiffeisen Euro Plus, care isi va plasa activele in valori mobiliare si instrumente monetare din statele UE sau in cele din spatiul economic european, potrivit deciziei de autorizare a CNVM, informeaza NewsIn.

Astfel, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat in aceasta saptamana prospectul de emisiune si regulile fondului Euro Plus. Depozitarul noului fond va fi Raiffeisen Bank.

Euro Plus va putea detine pana la 100% din activele sale in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de statele membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European sau de autoritatile publice locale ale acestora.

Fondul va trebui sa respecte principiul dispersiei riscului si sa detina valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare aferente a cel putin 6 emisiuni diferite, in timp ce valorile mobiliare si instrumentele pietei monetare de la oricare dintre emisiuni nu trebuie sa depaseasca 30% din totalul activelor fondului.

SAI Raiffeisen Asset Management este a doua societate de administrare a investitiilor din Romania dupa active, cu o cota de piata de 23,6% la 30 septembrie 2009 si avand in prezent active in administrare de 632,7 milioane lei.

SAI Raiffeisen Asset Management este prima societate de administrare din Romania care a directionat o parte din plasamentele de actiuni catre pietele externe, a lansat primul fond de investitii ce urmareste protectia capitalului, este prima societate de administare a investitiilor care administreaza fonduri de pensii facultative si prima societate de administrare care a lansat un fond cu plasamente valutare.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1561 ori