Raiffeisen a redus dobanzile la creditele in lei

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 11:08
2321 citiri
Raiffeisen a redus dobanzile la creditele in lei

Raiffeisen Bank Romania a redus din 31 martie dobanzile variabile la creditele in lei pentru populatie fixate in raport cu indicatorul pietei monetare ROBOR la sase luni, decizie care implica si recalcularea cu trei luni mai devreme a costului imprumuturilor deja acordate, a anuntat vineri banca, conform NewsIn.

"Noile dobanzi vor fi aplicate atat creditelor noi, cat si creditelor pentru care recalcularea dobanzii s-ar fi facut automat, potrivit contractului, la sfarsitul lunii iunie 2010", se spune in comunicat.

In medie, dobanzile scad cu 4,5 puncte procentuale, potrivit bancii.

Raiffeisen reflecta, prin aceasta decizie, scaderea dobanzilor din piata monetara romaneasca din ultimele luni, ca urmare a relaxarii politicii monetare de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Aceasta a redus de la inceputul anului dobanda cheie cu 1,5 puncte procentuale, de la 8% la 6,5% pe an, miscare urmata de scaderea dobanzilor in piata monetara.

Astfel, dobanda ROBOR la sase luni, in functie de care sunt fixate majoritatea dobanzilor variabile la creditele in lei acordate de banci, era joi de 6,51% pe an, fata de 10,48% in 31 decembrie 2009.

"Dorim sa transferam evolutia pozitiva a pietei, influentata si de masurile Bancii Nationale, catre clientii nostri.

De asemenea, ne dorim ca in acest fel sa stimulam si potentialii clienti noi", afirma directorul Ariei Persoane fizice din Raiffeisen Bank, Radu Topliceanu, citat in comunicatul bancii.

Pe langa reducerea dobanzii de politica monetara, scaderea dobanzilor a fost generata si de cresterea lichiditatii bancilor, fapt reflectat de ratele mici la dobanzile overnight, cele mai sensibile din piata, ce se mentin de mult timp in jurul dobanzii la facilitatea de depozit, de 2,5% in prezent.

Alte doua banci, BCR si CEC Bank, au anuntat saptamana aceasta decizii similare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#credite, #dobanzi, #lei, #raiffeisen , #stiri Raiffeisen