Profit net de 4,5 milioane lei, pentru Raiffeisen Banca pentru Locuinte in primele 6 luni

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 12:40
1696 citiri
Profit net de 4,5 milioane lei, pentru Raiffeisen Banca pentru Locuinte in primele 6 luni

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a inregistrat un castig net de 4,5 milioane lei in semestrul intai din 2009, primul in care banca a inregistrat profit de la infiintare, conform unui comunicat trimis miercuri de RBL.

"Printre factorii cei mai importanti care au dus la aceste rezultate au fost dublarea numarului de contracte fata de aceeasi perioada a anului trecut si cresterea calitatii acestora, precum si politica de reducere a costurilor administrative", a spus presedintele RBL, Alexandru Ciobanu.

La inceputul lui iunie, presedintele bancii declara, pentru NewsIn, ca Raiffeisen Banca pentru Locuinte a intrat pentru prima data pe profit in primul trimestru din 2009, cu un castig brut de 3 milioane lei, precizand ca banca va cheltui cea mai mare parte din profitul din acest an pentru fuziunea cu HVB BpL.

RBL vrea ca, pana la jumatatea lui 2010, sa incheie procesul de fuziune cu HVB BpL, pentru care a primit aprobarea din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) la finalul lunii martie. Pe de alta parte, RBL a anuntat ca nu va percepe comisioane de majorare pentru contractele de economisire-creditare pana la 30 septembrie, perioada in care clientii bancii isi pot majora suma contractata fara cheltuieli suplimentare.

De asemenea, noii clienti care vor incheia contracte de economisire-creditare in acest interval nu vor plati comisionul de majorare pentru toata perioada contractului. Banca nu percepe niciun comision pentru analiza dosarului pentru creditul locativ sau pentru rambursarea anticipata a creditului si ia in calcul trei codebitori la analiza bonitatii clientului.

"Am avut in vedere dorinta mai multor clienti de a nu folosi sumele economisite pana in prezent in aceasta perioada de criza si de a continua economisirea. Intelegem situatiile clientilor care, desi ar putea folosi sumele economisite in domeniul locativ, vor sa amane cheltuielile ca sa foloseasca banii in vremuri mai sigure", a mai spus Ciobanu.

RBL ia in calcul la analiza dosarului de credit veniturile romanilor obtinute in strainatate si 75% din castigurile din dividende.

Banca accepta si venituri obtinute din practicarea unei profesii independente (de exemplu medicina, avocatura, notariat public, arhitectura sau contabilitate), veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din chirii si venituri din pensii.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare, orientate exclusiv spre imbunatatirea situatiei locative, bazate pe combinarea unei etape de economisire cu una de creditare. Pe toata perioada de economisire clientii primesc la depunerile anuale o prima de stat de 25% pe an, de pana la 250 euro anual, si dobanda de 3% oferita de banca.

RBL are in protofoliu trei tipuri de credite: creditul Locativ, creditul Intermediar si cel Anticipat. Pentru aprobarea unui credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6 % pe an.

In paralel, clientii RBL pot accesa finantari mai rapide prin creditele Intermediar si Anticipat. Imprumuturile obtinute pot fi folosite atat pentru imbunatatirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare.

HVB Banca pentru Locuinte a fost preluata in iulie 2008 de Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabish Hall Germania si Raiffeisen Bausparkasse Austria, cei trei fiind actionarii Raiffeisen Banca pentru Locuinte, pe care au fondat-o in 2004.

Dupa preluarea HVB BpL, Raiffeisen Banca pentru Locuinte are un singur concurent pe piata romaneasca, BCR Banca pentru Locuinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale, companie recunoscută pe plan global pentru soluțiile sale de securitate, a anunțat lansarea unei noi încuietori inteligente pe piața din România. Noua generație, numită Linus L2,...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#banca, #locuinta, #profit, #raiffeisen , #stiri Raiffeisen