Profit in scadere pentru Raiffeisen

Joi, 26 Martie 2009, ora 10:46
1795 citiri
Profit in scadere pentru Raiffeisen

Raiffeisen International, cel de-al doilea creditor din Europa emergenta, a anuntat miercuri ca deprecierea valutelor, mai ales in Ucraina, si cresterea datoriilor neperformante a dus la o scadere a capitalului, in trimestrul al patrulea, relateaza Reuters.

Capitalul de baza (Tier 1) a scazut la 8,1% la finalul anului trecut, de la 10,5% la sfrsitul lui 2007, mai ales din cauza deprecierii puternice a grivnei, a anuntat banca intr-un comunicat.

Grupul, al carui pachet majoritar este detinut de grupul bancar RZB, a anuntat ca va mentine dividendele la 0,93 euro/actiune, aceeasi suma platita actionarilor in 2007, in contextul in care oficialii bancii a confirmat rezultatele prelimimare publicate pe 19 februarie.

Potrivit acestora, profitul net a scazut cu 44%, la 120,5 milioane euro (162,7 milioane dolari). Directorul executiv Herbert Stepic declarase in 19 februarie ca nu se asteapta ca banca sa inregistreze pierderi anul acesta, chiar in cea mai grava situatie, in care pierderile din imprumuturi ar creste puternic. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Raiffeisen, # dividend, # capital, # pierderi , #stiri Raiffeisen