Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Participatia statului la FP ar putea sa scada sub 33%

Participatia statului la FP ar putea sa scada sub 33%

Participatia statului la Fondul Proprietatea (FP) ar putea sa scada sub 33% pana la finele anului, de la aproximativ 38,8% in prezent, si astfel sa se ajunga la principiul o actiune, un vot, a declarat luni managerul de fond al Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, conform NewsIn.

Vicepresedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group si manager de fond al Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, a precizat ca o eventuala diminuare a participatiei statului la FP are la baza procesul de retrocedare.

Potrivit presedintelui Raiffeisen Capital & Investment, Dana-Mirela Ionescu, in prezent exista o diferenta nu foarte mare intre participatia statului si numarul de voturi, dar daca participatia statului va scadea sub 33%, atunci acestea vor fi egale.

"Nici acum nu este mare diferenta, in conditiile in care la data prospectului statul avea 40,5% din capitalul social si 44,68% din voturi, deci erau doar 4 puncte procentuale mai mult", a mentionat Dana Mirela Ionescu.

Numarul actiunilor detinute de catre Ministerul Finantelor Publice (MFP) la Fondul Proprietatea (FP) a scazut la 31 decembrie 2010 la 5,357 miliarde actiuni, reprezentand 38,884% din capitalul social.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 847 ori
Citeste mai multe despreparticipatia statului fondul proprietatea