Investitiile totale realizate de Connex se ridica la un miliard de dolari

Duminica, 26 Decembrie 2004, ora 16:18
1232 citiri

Investitiile totale realizate pana in prezent de operatorul de telefonie mobila Connex se ridica la un miliard de dolari, la care se mai adauga inca 100 milioane dolari investiti in 2004, potrivit datelor de bilant furnizate de Connex.A"Connex va continua sa investeasca in aducerea in Romania a celor mai performante servicii de comunicatii, o investitie deja planificata fiind in serviciile 3G, respectiv in reteaua UMTS, care va completa reteaua GSM actuala. Ne asteptam ca anul 2005 sa fie chiar mai bun decat 2004, in special pentru clienti, care vor putea utiliza serviciul 3GA", a declarat Ted Lattimore, presedinte si COO Connex.

De asemenea, in 2004 s-au facut investitii in spatii de birouri si in magazine Connex, iar pentru 2005, investitiile majore vor fi in diverse servicii de voce si de date si in aplicatii video, dar si in noi magazine Connex.

In ceea ce priveste serviciile, in anul 2004 Connex a lansat un nou portofoliu pe baza de abonament cu extraoptiuni precum si noua cartela Connex. In plus a lansat o serie de servicii inovatoare intre care busola Connex, in colaborare cu Raiffeisen Bank, cardul de credit co-branded, serviciul myBanking cu noi functionalitati si oferta de servicii de comunicatii pentru firmele mici si mijlocii.

In privinta rezultatelor financiare, presedintele Connex a precizat ca rezultatele celui de-al treilea trimestru reflecta o crestere constanta si continua atat in segmentul consumatorilor, cat si in cel de business. A"Continuam sa adaugam noi clienti in portofoliul de solutii integrate de comunicatii, avand in prezent peste 1.200 de astfel de contracte incheiate cu companii importante din Romania. Cel de-al treilea trimestru al anului 2004 a marcat si angajamentul nostru pentru 3G UMTS, prin realizarea primei demonstratii live de video telefonie din Romania bazata pe tehnologia 3G si prin obtinerea licentei 3GA", a spus Lattimore.

Connex a inregistrat o crestere trimestriala a bazei de clienti cu 279.797 de utilizatori noi, ajungand la o cifra totala de 4.369.745 de clienti, comparativ cu cresterea neta de 215.954 si un numar total de 2.962.081 de clienti, la sfarsitul aceleiasi perioade a anului trecut, ceea ce reprezinta o crestere de 47,5 la suta.

Cu o valoare estimata a cotei de piata de 48,3 la suta la sfarsitul lunii septembrie 2004, clientii serviciilor pe baza de abonament au reprezentat 33,5 la suta din baza totala de clienti Connex, in comparatie cu 37,2 la suta, la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al lui 2003 si 34,6 la suta la sfarsitul trimestrului trecut.

Veniturile din servicii au atins 183,3 milioane dolari, comparativ cu 144,1 milioane dolari la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului 2003. Aceasta crestere a veniturilor din servicii, de 39,2 milioane dolari, conduce la o rata de crestere de 27,2 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In ceea ce priveste potentialul pietei autohtone de telefonie mobila,A"ne asteptam ca numarul utilizatorilor de telefonie mobila din Romania sa depaseasca 10 milioane la sfarsitul acestui anA", a spus Ted Lattimore. Acesta a precizat ca nevoia sporita de servicii de comunicatii a determinat cresterea accelerata a numarului de utilizatori de telefonie mobila, in special in ceea ce priveste serviciile pre-paid, datorita accesibilitatii acestora. In plus, serviciile post-paid au continuat sa creasca corespunzator nevoilor de comunicatii tot mai sofisticate ale utilizatorilor.

A"Pe piata romaneasca exista inca potential de crestere pentru amandoua tipurile de servicii, cu precadere pentru produsele pre-paidA", a spus presedintele Connex. In privinta traficului, pe intreg anul 2004, Connex estimeaza o crestere emnificativa de trafic, corespunzatoare cresterii bazei de clienti in decursul anului.

Daca traficul total de SMS pe piata romaneasca s-a situat anul trecut undeva la 500 de milioane, pentru anul acesta Connex estimeaza o crestere cu 60 la suta, datorata promotiilor oferite de operatorii mobili, campaniilor TV dedicate SMS-ului sau care fac referire la SMS ca mijloc de participare la diverse concursuri, programelor speciale pentru iubitorii de SMS (concursuri de descifrat coduri SMS si ofertele speciale pentru tineret centrate pe SMS).

In privinta traficulul de MMS - serviciu lansat la sfarsitul anul trecut - estimarile pentru acest an sunt de cateva milioane de MMS-uri. Gradul de adoptie a noilor tehnologii, in special a celor A"spectaculoaseA" cum este cel prin care faci poze cu telefonul si le trimiti instant catre alt telefon sau catre e-mail, este remarcabil, de aceea ne asteptam ca in cursul anului viitor utilizarea posibilitatilor oferite de MMS sa creasca spectaculos, a mai precizat presedintele Connex.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...