Immorent: Nu vom mai vedea vanzatori care sa ceara 5.000 euro pe metrul patrat de teren

Sambata, 30 Mai 2009, ora 09:04
1778 citiri
Immorent: Nu vom mai vedea vanzatori care sa ceara 5.000 euro pe metrul patrat de teren

Immorent Romania, filiala de leasing imobiliar a grupului austriac Erste, care realizeaza in joint-venture cu grupul Rompetrol proiectul imobiliar Smart City, de langa lacul Baneasa, afirma ca proiectul de 300 de milioane de euro se va intinde pe o perioada mai lunga de cinci-sase ani, cum era estimat initial, din cauza efectelor negative ale crizei financiare. 

Zona Straulesti din nordul Capitalei ar putea fi noul centru de business al Bucurestiului in urmatorii cinci ani avand in vedere ca vor fi dezvoltate mai multe proiecte majore cu o valoare totala de peste 500 mil. euro cum ar fi Petrom City (3 hectare), Smart City (4,4 hectare) sau proiectul dezvoltat de Raiffeisen Evolution (11 hectare).

Insa odata cu scaderea brusca a pietei imobiliare, compania a redus ritmul de expansiune al investitiilor si plasamentelor. "N-am oprit procesul de achizitie de terenuri, insa cautam doar zone bune, centrale sau semicentrale, cu un acces bun si eventual o gura de metrou in apropriere. In mod cert nu vom mai vedea terenuri pe care vanzatorii sa ceara 5.000-7.000 de euro pe metrul patrat, pentru ca erau preturi nejustificate", explica Cernescu.

Immorent Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 50 mil. euro, nivel similar cu cel din 2007, din care 30 mil. euro au reprezentat plasamentele pe piata imobiliara, iar restul de 20 mil. euro au fost echipamente de tipar si agricole.

"Anul trecut a inceput foarte bine si a alimentat ideea ca Romania nu o sa fie afectata de criza internationala. In conditiile in care in Europa Centrala si de Vest marjele incepeau sa creasca, aici scadeau, astfel ca decalajul din realitate, asa cum urma sa fie si ce se intampla, era foarte mare. Ca dovada, momentul adevarului a venit in august-septembrie, cand s-au resimtit destul de puternic efectele de pe pietele internationale, iar ajustarea a fost dura", spune managerul Immorent Romania. 

#immorent, #imobiliare, #metru, #partrat, #preturi, #proiecte, #teren , #stiri Raiffeisen