Grupul Raiffeisen acorda Primariei Bistrita un imprumut de 35 de milioane RON

Joi, 17 August 2006, ora 13:34
1041 citiri

Primaria Bistrita a semnat un acord cu Grupul Raiffeisen pentru un imprumut in valoare de 35 milioane RON, disponibil prin trageri succesive pana cel mai tarziu in iunie 2009. Facilitatea de credit va fi inchisa printr-o emisiune de obligatiuni municipale in valoare echivalenta. Primaria Bistrita va utiliza acest imprumut pentru finantarea lucrarilor de modernizare si consolidare a strazilor din Municipiul Bistrita, achizitia de terenuri si constructia de locuinte sociale.

A"Fondurile obtinute in urma contractului pe care il semnam astazi vor fi folosite pentru investitii care vor avea un rol deosebit in atragerea unor surse de venit importante la bugetul municipalitatii. In cazul in care valoarea proiectelor pe care dorim sa le finantam prin aceast imprumut depaseste suma atrasa adica 35 de milioane RON, vom aloca in completare resurse de la bugetul localA" a spus primarul Municipiului Bistrita, Vasile Moldovan.

Potrivit comunicatul trimis de Grupul Raiffeisen, urmeaza sa fie emis, pana in septembrie 2009,un numar de 350.000 obligatiuni, valoarea nominala a uneia fiind de 100 RON; plata se va face trimestrial, iar obligatiunile au o maturitate de 20 de ani.

A"Raiffeisen Bank si Raiffeisen Capital&Investment se implica din ce in ce mai mult in finantarea proiectelor de infrastructura si a celor imobiliare, oferind structuri de finantare integrate si inovative convinsi fiind ca numai asa Romania va progresa. Imbinand produsele bancare cu instrumentele de pe piata de capital, proiectele administratiilor locale pot deveni nu numai posibile ci si realizabile...Autoritatile locale trebuie sa conceapa proiecte fezabile si de calitate, iar finantarea fara nici o indoiala o vor gasiA", a spus Laurentiu Ciocirlan, Director Oferte Primare Raiffeisen Capital&Investement.

Raiffeisen Bank este o banca universala, care ofera o gama completa de produse si servicii de calitate pentru peste doua milioane de persoane fizice, 130.000 de IMM-uri si 4700 de companii mari. Raiffeisen Bank are o retea de 236 unitati si peste 4.500 de angajati.

Bloombiz