Firmele de leasing vor finanta bunuri de peste 1,2 mld. euro in 2011

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 22:09
1287 citiri
Firmele de leasing vor finanta bunuri de peste 1,2 mld. euro in 2011

Companiile de pe piata romaneasca de leasing ar putea finanta bunuri de 1,2 - 1,3 mld. euro in 2011, cu cel putin 20% mai mult fata de nivelul estimat in 2010, pe fondul cresterii numarului de proiecte finantate cu fonduri UE, a declarat pentru NewsIn directorul general al Raiffeisen Leasing. 

"Estimam ca piata de leasing a finantat anul trecut bunuri in valoare de circa 1 miliard de euro. Pentru 2011 ne asteptam la o crestere a pietei pana la un volum total finantat de 1,2 - 1,3 miliarde de euro.

O contributie hotaratoare o vor avea proiectele finantate prin accesarea fondurilor UE, precum si accelerarea investitiilor si a proiectelor de infrastructura", a mentionat directorul general al Raiffeisen Leasing, Felix Daniliuc.

Directorul general al Raiffeisen Leasing estimeaza ca finantarile in leasing pentru autovehicule vor ajunge la o pondere de 60%-65% din totalul pietei, in conditiile in care firmele de leasing vor canaliza o parte mai mare din finantari catre segmentul de echipamente.

In ceea ce priveste activitatea Raiffeisen Leasing, Felix Daniliuc sustine ca recuperarea de bunuri a inregistrat un trend descrescator in ultimul an.

"Politica noastra a fost una de reducere permanenta a stocurilor, mai degraba decat sa asteptam o revenire a pietei pentru a valorifica bunurile. De aceea consideram ca in activitatea noastra va interveni o temperare a vanzarii de bunuri recuperate in 2011 fata de ultimii doi ani", a mentionat directorul general al Raiffeisen Leasing.

Felix Daniliuc a mai spus ca numarul bunurilor recuperate de Raiffeisen Leasing a scazut de la 570 in 2009 la 350 in 2010, dintre care doar 98 se mai aflau la final de an pe stoc.

In prezent, compania are 6.500 de contracte de leasing active.

"Daca in 2009 valorificarea bunurilor reposedate s-a facut in principal prin export, fiind vorba de flote de camioane, in 2010 ponderea bunurilor reposedate vandute pe piata interna a crescut ca urmare a dezghetarii cererii interne", a mai spus seful Raiffeisen Leasing.

Acesta a adaugat ca exporturile au mers catre majoritatea tarilor Uniunii Europene, preponderent spre Olanda si Polonia. 

#leasing, #proiecte finantate cu fonduri ue, #bani europeni, #exporturi , #stiri Raiffeisen

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Autostrada Unirii. Autoritățile deschid ofertele pentru un lot montan complicat