Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dobanda de politica monetara 10 la suta in iunie?

Dobanda de politica monetara 10 la suta in iunie?

Presiunile inflationiste asupra economiei ar putea determina Banca Nationala a Romaniei sa majoreze rata dobanzii de politica monetara cu 0,25 procente, pana la 10 la suta, la urmatoarea sedinta de politica monetara ce va avea loc pe 26 iunie, apreciaza analistii de la Raiffeisen Research, intr-un raport privind evolutia economiei romanesti.

Anterior, analistii de la Raiffeisen au prognozat ca BNR va mentine neschimbata dobanda de politica monetara la 9,75 de procente pana in luna octombrie.

Potrivit acestora, cresterea economica de 8,2 procente, peste asteptarile pietei, arata ca economia Romaniei ramane optimista fata de turbulentele de pe pietele financiare internationale. Totodata, cresterea PIB dezvaluie ca rezultatele slabe obtinute in 2006 au fost cauzate de socurile din partea aprovizionarii, in special de nivelul scazut al productiei agricole.

Totusi, potrivit Raiffeisen, cresterea PIB s-a situat substantial pentru potentialul de crestere al economiei, in conditiile in care estimarile specialistilor indica faptul ca economia ar putea creste cu 6-6,5 procente fara declansarea presiunilor inflationiste.

Conform ultimelor date, o rata de crestere a PIB de peste sapte procente in acest an pare realizabila, cu ajutorul rezultatelor foarte bune care vor fi probabil obtinute in agricultura in trimestrele trei si patru din 2008.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1521 ori