Deductibilitati de 300 lei pentru clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Luni, 28 August 2006, ora 13:20
865 citiri

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) vor avea posibilitatea, incepand cu 2007, sa-si deduca, din veniturile impozabile, cheltuielile efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ in limita a 300 lei pe an, informeaza un comunicat al bancii.Noul Cod Fiscal, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007, are cateva prevederi exprese referitoare la activitatea de economisire si creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ. Astfel, contribuabilul poate deduce din veniturile impozabile din salarii, obtinute la functia de baza, cheltuielile efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ in limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an.

In plus, in lege se prevede ca sunt neimpozabile veniturile sub forma dobanzilor bonificate la depozitele clientilor constituite in baza Legii nr. 541/2002, cu modificarile si completarile ulterioare. A"Prin masurile adoptate in noul Cod Fiscal, statul confirma practic sustinerea sistemului de economisire si creditare ca instrument important pentru dezvoltarea domeniului locativ, pe de o parte, dar si pentru sprijinirea persoanelor care doresc sa-si imbunatateasca conditiile de locuit. In plus, cred ca s-a inteles ca acest produs este o parghie in atingerea unor obiective macroeconomice cum ar fi cresterea gradului de economisire la nivelul sistemului bancar sau reducerea deficitului de cont curentA", a afirmat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

La sfarsitul primului semestru, volumul total al economiilor clientilor Raiffeisen Banca pentru Locuinte se apropia de 41 milioane Euro. La sfarsitul lui 2005, acest indicator a atins cifra de 28 milioane Euro, fata de 22 milioane Euro nivelul prognozat.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A. si-a inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc. Produsul oferit este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ.

In etapa de economisire, statul ofera o prima de stat de 15% din suma economisita in anul calendaristic precedent, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 150 de euro.

Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Bank Romania si Schwabisch Hall-Germania detin fiecare cate 33,324% din actiuni, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria detine alte 33,35% din participatii. Capitalul social al bancii este in prezent echivalentul a 25 milioane de euro.

Bloombiz