Cum poti vorbi gratis la mobil cu un card de credit

Joi, 02 Februarie 2006, ora 03:23
1312 citiri

˝Mi se pare super interesant faptul ca folosind cardul Raiffeisen-Connex la cumparaturi acumulezi puncte de loialitate Connex. Eu cand mi-am luat un mobil nou aveam o groaza de puncte si am facut multe economii˝, ne scrie un cititor.Intr-adevar, beneficiarii unui astfel de card de credit obtin la fiecare utilizare a cardului la cumparaturi puncte de loialitate Connex, fiecare punct valorand un cent. Cu acesti bani se pot obtine minute de convorbiri gratis la telefon, un nou mobil sau alte servicii. Dar cel mai important, banca iti pune la dispozitie pe card o suma de bani, sub forma de credit, pe care o poti utiliza oricand, atunci cand ramai cu portofelul gol sau cand ai nevoie de mai multi bani pentru o investitie. Raiffeisen are si alte tipuri de carduri de credit, ale caror avantaje si dezavantaje vi le prezentam in continuare.

Cardul de credit oferit de Raiffeisen este emis in lei pe un termen nelimitat, reinnoindu-se din doi in doi ani. La reinnoirea cardului, nu este nevoie sa prezentati inca o data documentatia de credit, nici sa achitati integral creditul pana la primirea noului card.

Dobanda perceputa este de 28%/an, dobanda ce poate fi evitata cu ajutorul unei perioada de gratie de 50 de zile. Suma minima de plata este de 5% din suma utilizata, la care se adauga dobanda aferenta creditului folosit. Plafonul acordat este de maxim trei salarii nete.

Cardul este disponibil in trei variante: Standard, Connex si Gold. Cardul de credit Raiffeisen Bank Connex poate fi obtinut doar de persoanele abonate la Connex, iar cel Gold doar de persoanele ce obtin venituri lunare nete de minim 1.000 euro. In plus, acestea din urma trebuie sa indeplineasca si alte criterii pentru a putea obtine un plafon mai mare de trei salarii.

Ca de altfel toate bancile, Raiffeisen incurajeaza utilizarea cardului la comercianti prin comisionul de 0% pentru astfel de plati. La activarea cardului, banca retrage automat taxa de mentenanta de 40 RON.

Puncte forte

Detinatorii de abonamente Connex pot beneficia de puncte de loialitate in programul A"Connex in fiecare ziA" facand plati la comercianti. Astfel, 500 de puncte de loialitate sunt oferite automat la prima utilizare a cardului, ulterior acordandu-se cate 5 puncte pentru fiecare 10 lei noi platiti la comerciant.

Punctele de loialitate adunate pot fi folosite in mai multe feluri: pentru cumpararea unui nou mobil, a unei cartele, pentru discount-uri la factura de telefon sau obtinerea de minute de convorbiri gratis.

Un punct de loialitate valoreaza un cent. Concret, daca faci cumparaturi cu acest card in valoare de 3.600 de lei noi, spre exemplu, obtii un castig de 18 dolari (1800 de puncte), la care se adauga inca 5 dolari la prima utilizare a cardului.

Nu este un castig foarte mare, insa poate conta destul de mult pentru un utilizator frecvent de card si abonat Connex in acelasi timp.

Documentatia este redusa la actul de identitate si la adeverinta de salariu disponibila pe pliantul de la banca. Optional se poate solicita si copia cartii de munca.

Vechimea necesara la actualul loc de munca este de minim trei luni, insa banca poate face abatere de la aceasta regula in cazul in care clientul are o vechime de minim un an la anteriorul loc de munca.

Puncte slabe

Soldul contului de card nu este vizibil la bancomatele Raiffeisen, insa acest lucru va fi posibil din luna martie, spun reprezentantii bancii. In schimb, soldul cardului se poate afla de pe extrasul de cont sau sunand la Tel Verde 0800.802.02.02 ori la serviciul de asistenta permanenta a cardurilor 021/323.95.42.

Desi la comercianti se poate utiliza plafonul maxim acordat, la bancomate se poate retrage intr-o luna maxim 40% din acest plafon.

Cardul de credit Raiffeisen Bank A- Connex

(prezentat de banca)

Caracteristici:

A card de credit, in lei, pentru persoane fizice

A utilizare nationala si internationala (in strainatate se face automat conversia in moneda tarii respective)

A limita de credit este stabilita de banca pentru fiecare utilizator, intre 200 si 3.500 Euro (echivalent lei)

A rambursare lunara minima: 5% din valoarea creditului utilizat

A pana la 4 carduri atasate contului de credit, in afara de cardul principal

A limita lunara de cheltuiala: 100% din limita acordata de banca pentru plati la comercianti, 40% pentru retrageri de numerar

A nu necesita giranti, asigurare sau alte garantii

Avantaje:

A Aplici o singura data si ai acces la credit pe o perioada nelimitata : banca iti acorda o linie de credit care iti sta la dispozitie toata viata si la care ai acces, din tara sau strainatate, platind la comercianti sau retragand numerar la ATM-uri si ghisee bancare, 24 ore din 24 si 7 zile din 7. Tu decizi cand apelezi la credit, in functie de necesitatile de moment.

A Beneficiezi de pana la 50 de zile fara dobanda : pentru platile efectuate la comercianti cu cardul de credit Raiffeisen Bank beneficiezi de o perioada de gratie de pana la 50 de zile in care nu platesti dobanda pentru suma rambursata. In plus, comisionul pe tranzactie pentru platile la comercianti este 0%.

A Primesti telefoane mobile si minute de convorbiri nationale : folosind cardul de credit Raiffeisen Bank - Connex pentru plati la comercianti vei acumula puncte de loialitate in programul Connex In fiecare zi! La prima utilizare a cardului vei primi 500 de puncte de loialitate, iar ulterior la fiecare 100.000 lei/ 10 lei noi platiti la comercianti cu cardul primesti cate 5 puncte de loialitate.

Poti folosi aceste puncte pentru a obtine telefoane mobile subventionate, minute de convorbiri, reduceri la abonamente, extraoptiuni sau alte produse Connex.

Documente necesare (pentru salariati):

A act de identitate, copie si original

A adeverinta de venit standard, semnata si stampilata de angajator

Pentru alte amanunte contactati Raiffeisen la:

Tel: 0800 8 02 02 02 A- apel gratuit din reteaua Romtelecom

Cum se obtine cardul

Poti aplica pentru un card direct de pe site-ul bancii (www.raiffeisen.ro) prin intermediul unui formular. Apoi, un reprezentant al bancii te va contacta pentru a-ti spune care e limita de credit ce o poti obtine. Daca esti interesat sa obtii cardul, poti descarca direct de pe site adeverinta de salariu tipizata, care trebuie completata la serviciu. Apoi te duci direct la banca, de unde iti ridici cardul.

www.ghiseulbancar.ro