Cum poti sa iei un credit de 70.000 de euro

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 17:00
2461 citiri
Cum poti sa iei un credit de 70.000 de euro

Pentru a-si putea cumpara prin credit ipotecar un apartament de 70.000 de euro, o familie cu un venit net lunar de 4.000 de lei trebuie sa convinga inca o ruda sa contribuie la plata ratei.

In prezent, numai doua banci din Romania au dobanzi la creditele ipotecare care sa permita achizitionarea unui apartament de 70.000 de euro la aceste venituri - Raiffeisen si BCR.

Raiffeisen si ING au redus recent dobanzile la creditele in euro, dand astfel startul sezonului de reducere a dobanzilor in intregul sistem bancar.

Austriecii de la Raiffeisen au redus dobanda la imprumutul ipotecar de la 13,25% la 9,9%, in timp ce olandezii de la ING au micsorat-o cu 0,25% pana la 9,5% cu asigurare de viata si la 12,75% fara asigurare de viata.

In cazul dobanzilor variabile la imprumuturile ipotecare in euro, cel mai important factor nu mai este de cateva luni bune dobanda, ci marja de risc aplicata de banca.

Dobanzile variabile la acest tip de credit se calculeaza de obicei dupa formula: Euribor la 3, 6 sau 9 luni (adica dobanda la care se imprumuta intre ele in euro bancile din Europa pe un termen de 3,6 sau 9 luni) plus o marja de risc (atat a bancilor europene care le imprumuta pe cele din Romania cat si a celor romanesti).

#apartament, #asigurare, #credit, #de, #dobanzi, #lunar, #marja, #risc, #venit, #viata , #stiri Raiffeisen