Creditele de retail ale Raiffeisen Bank au ajuns la 1,48 mld. euro

Marti, 23 Martie 2010, ora 13:24
1705 citiri
Creditele de retail ale Raiffeisen Bank au ajuns la 1,48 mld. euro

Portofoliul de credite al Raiffeisen Bank Romania pe segmentul persoanelor fizice se cifra la 1,48 miliarde euro, la sfarsitul anului trecut, in timp ce pe sectorul corporate imprumuturile se ridicau la un miliard euro, au spus marti oficialii bancii, cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare, relateaza NewsIn.

Pe segmentul de retail, banca a restructurat imprumuturi de circa 100 milioane euro, adica 6,75%, in conditiile in care pentru circa 12.000 de clienti a fost gasita o solutie de reesalonare.

"Rata de respingere a crescut un pic anul trecut, dar nu foarte mult.

Clar nu am putut da mai multe credite, deoarece nu a existat cerere in piata", a spus Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania.

In privinta portofoliului de credite pe segmentul corporate, seful Raiffiesen a precizat ca au fost restructurate 800 de imprumuturi, reprezentand circa 5% din totalul portofoliului.

In ceea ce priveste sumele atrase de la clienti, Raiffeisen Bank Romania a raportat la sfarsitul anului trecut depozite pe retail de 2 miliarde euro si 1,2 miliarde euro pe sectorul companiilor.

Soldul provizioanelor a ajuns la 176 milioane euro la sfarsitul anului trecut in IFRS, ceea ce reprezinta 6,8% din totalul portofoliului de credite, presedintele bancii precizand ca nivelul creditelor neperformante este sub media sectorului bancar.

In standardele romanesti (RAS), soldul provizioanelor Raiffeisen Bank Romania se cifreaza la 184 milioane euro.

Oficialii bancii au precizat ca anul trecut au constituit provizioane pentru creditele neperformante de circa 114 milioane euro in RAS si 88 milioane euro in IFRS.

Totodata, van Groningen nu s-a aratat ingrijorat cu privire la evolutia somajului, considerand ca ajustarile au fost deja facute in sectorul privat, "dar ramane de vazut ceea ce se va intampla in sectorul public".

"La retail putem sa ne uitam mai mult statistic la ce se intampla. De la luna la luna, vedem ca provizioanele s-au stabilizat", a subliniat presedintele bancii.

Raiffeisen Romania a obtinut anul trecut un profit net in IFRS de 74 milioane euro, in scadere cu 55% fata de rezultatul din 2008, in contextul in care provizioanele au sporit de aproape doua ori.

Banca a obtinut anul trecut un profit net in IFRS de 74 milioane euro, in scadere cu 55% fata de rezultatul din 2008, in contextul in care provizioanele au sporit de aproape doua ori.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#credite, # retail, # raiffeisen, # bank, # euro , #stiri Raiffeisen