Credit pentru nevoile personale ale... firmei

Luni, 16 Octombrie 2006, ora 15:57
1356 citiri

Am auzit prin diferite reclame de creditul pentru cumpararea de pitici, melci sau a unui elicopter. Nu este decat unul dintre intrebuintarile iesite din comun pe care le poate avea un credit de nevoi personale nenominalizate oferite de bancile romanesti. De fiecare data insa era vorba despre un imprumut destinat persoanelor fizice. Raiffeisen Bank ofera insa un astfel de credit si firmelor, care pot utiliza banii obtinuti astfel fara sa precizeze destinatia lor. Numerosi intreprinzatori mici si mijlocii contracteaza un credit de nevoi persoanele in calitate de persoana fizica pentru a porni sau finanta afacerea. Prin creditul Flexi, Raiffeisen Bank ofera o alternativa la aceasta solutie.

Imprumutul este unul de nevoi nenominalizate, destinat firmelor mici si mijlocii, pentru care nu este nevoie justificarea destinatiei. Marele avantaj pe care un mic intreprinzator il obtine alegand un astfel de imprumut de nevoi "pe firma" in detrimentul unuia de nevoi personale este ca nu mai este restrictionat de normele BNR privitoare la limita de credit pentru persoanele fizice (ratele lunare ale unui imprumut de consum nu pot depasi 30% din venitul solicitantului).

In acest mod poti obtine pana la 200.000 RON (aproximativ 57.000 euro), pe o perioada de maxim 10 ani. Garantia creditului Flexi o constituie ipoteca pe un imobil sau teren, si este diferita in functie de durata pe care vrei sa-l contractezi. Astfel, pentru o perioada de rambursare de pana la 5 ani banca accepta ca garantie ipoteca pe orice teren sau imobil, insa daca perioada este mai mare solicitantul trebuie sa ipotecheze un imobil rezidential. Costurile sunt insa superioare unui credit de nevoi pentru persoane fizice: BUBOR pe 1 luna plus o marja fixa de 6- 8% (15-17% la valorile actuale). Pe langa dobanda, banca mai perpece un comision de gestiune anual, negociabil, ce se aplica la sold. Creditul Flexi se acorda numai in lei.

Un alt avantaj al imprumutului este ca banca ti-l acorda chiar daca ai datorii catre stat, creditul putand fi utilizat pentru achitarea acestora. Nu trebuie insa ca firma sa aiba datorii restante catre alte banci.

Creditul Flexi se acorda numai firmelor mici si medii. Astfel, cifra de afaceri pe grup (ce vizeaza si alte firmele in care intreprinzatorul este actionar) sa fie mai mica sau egala cu 1.000.000 euro. Firma trebuie sa aiba doi ani de activate, iar dosarul de credit trebuie sa contina documentele juridice ale societatii, ultimele doua bilanturi pe anii intregi, avizate de Ministerul Finantelor, ultimul bilant de pe ultimul semestru (daca este cazul) si balantele oficiale.

Banking News