Credex isi majoreaza capitalul la 4,2 milioane euro, cu Raiffeisen in actionariat

Marti, 26 Septembrie 2006, ora 16:59
975 citiri

Societatea de credit de consum Credex Finantari IFN SA si-a majorat capitalul social la 4,2 milioane euro, dupa ce omul de afaceri Dan Ostahie, a vandut un pachet de 30% din actiunile societatii catre Raiffeisen Bank SA, a declarat, marti, Dan Ostahie."Tranzactia cu Raiffeisen a avut ca scop tocmai majorarea capitalului social al Credex, majorare care, in acest moment, este deja efectuata", a mai spus Dan Ostahie.

"Credex IFN SA, infiintata in parteneriat cu Raiffeisen Bank, va functiona in toate locatiile Altex si Media Galaxy si va constitui un mecanism important de fidelizare a clientilor", a adaugat Ostahie.

In urma cesiunii, structura actionariatului societatii de credit de consum Credex Finantari IFN SA este urmatoarea: Bomenveld BV (69,6%), Raiffeisen Bank SA (30%), Dan Ostahie, Marilena Ostahie, Dan Ioan Craciun si Gabriela Bodron (cate 0,1%), potrivit Monitorului Oficial.

In iulie 2006, Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului in comun asupra Credex Finantari SA de catre Raiffeisen Bank Romania si Bomenveld BV (Olanda), societate controlata indirect de Dan Ostahie, actionarul unic al grupului Altex.

"Aporturile comerciale dintre societatile fondatoare si societatea in comun nu se bazeaza pe exclusivitate, Credex urmand sa isi desfasoare activitatea de acordare si intermediere a creditelor de consum atat in reteaua de magazine Altex, cat si in alte unitati de profil", potrivit Consiliului Concurentei. De asemenea, in locatiile Altex vor avea acces si concurentii Credex.

Altex si Raiffeisen Bank Romania au semnat, in luna iulie a anului 2005, un acord privind infiintarea Credex Finantari SRL, transformata, o luna mai tarziu, in societate pe actiuni.

Grupul Altex, lider dupa vanzari in 2005 pe piata de distributie de electrocasnice, electronice si produse IT&C din Romania, a inregistrat o cifra de afceri de 100 milioane de euro in primele sase luni din 2006, potrivit presedintelui Altex, Dan Ostahie. "Rezultatele financiare inregistrate pe primul semestru din 2006 sunt similare cu cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut", a afirmat Ostahie. Pentru al doilea semestru al anului, presedintele Altex estimeaza o cifra de afaceri de peste 150 milioane euro, iar grupul tinteste sa depaseasca vanzarile din 2005, care s-au cifrat la 274,3 milioane de euro.

Subsidiara romaneasca a grupului RZB, Raiffeisen Bank Romania, avea, la 30 iunie, active totale de 11,39 miliarde lei (3,19 miliarde euro), o cota de piata de aproximativ 7,91% si era a treia banca din Romania ca marime, arata datele Bancii Nationale a Romaniei. Banca a inregistrat la sfarsitul primului semestru al anului 2006 un profit inainte de impozitare de 21 de milioane euro, cu 28% mai mare fata de primul semestru din 2005, care reprezinta aproximativ 5% din profitul total inainte de impozitare al Raiffeisen International, potrivit datelor financiare publicate de Raiffeisen Bank.

NewsIn