Banci austriece au ajutat la spalarea a doua miliarde euro pentru Mafia italiana

Duminica, 07 Martie 2010, ora 23:10
1728 citiri
Banci austriece au ajutat la spalarea a doua miliarde euro pentru Mafia italiana

Mai multe banci austriece, intre care Raiffeisen Zentralbank si UniCredit Bank Austria, au ajutat la spalarea a doua miliarde de euro pentru Mafia italiana in perioada 2005-2007, potrivit publicatiei austriece Profil, care citeaza Procuratura italiana, informeaza Mediafax.

Banii au fost spalati prin 14 conturi deschise la Raiffeisen Zentralbank, UniCredit Bank Austria si divizia locala a Anglo Irish Bank, potrivit unor documenete la care a avut acces Profil. Trasferurile au fost facute de companiile Fastweb si Telecom Italia Sparkle (TIS), active in sectorul serviciilor pentru internet.

Procuratura din Viena a deschis o investigatie, potivit sursei citate. Bancile implicate au refuzat sa comenteze, insa au afirmat ca in prezent coopereaza cu autoritatile. Trei banci au informat autoritatile privind transferul de fonduri ale clientilor italieni, inainte de publicarea informatiilor de catre Profil.

In toamna lui 2007, procuratura din Viena, a dispus la cererea autoritatilor italiene verificarea unor conturi, insa posesorii acestora stiau ca nu mai sunt sigure, informeaza publicatia.

Fastweb si TIS au folosit conturile pentru a transfera fondurile catre alte companii, dupa pastrarea unei parti. In luna februarie, propcuratura din Roma a cerut arestarea a 56 de persoane, in urma unui scandal de proportii referitor la evaziune fiscala si spalare de bani.

Fastweb si ITS, subsidiara a Telecom Italia, sunt suspectate ca au facturat servicii de telefonie si interne inexistente in valoare de 1,8 miliarde de euro, echivalent cu o evaziune fiscala de 365 de miliarde de euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #bani, #de, #italiana, #mafia, #spalare , #stiri Raiffeisen