Atac phishing: utilizatorii Online Banking la Raiffeisen s-ar putea trezi fara bani in cont

Luni, 09 Februarie 2009, ora 11:31
1811 citiri
Atac phishing: utilizatorii Online Banking la Raiffeisen s-ar putea trezi fara bani in cont

Daca folosesti serviciul de Online Banking de la Raiffeisen si ai primit un email cu urmatorul subiect: „SSLSecure, Siguranta utilizatorului internet banking”, esti tinta unor hackeri care au lansat un atac de phishing, descoperit de Avira. Sterge de urgenta acel mesaj, bancile nu solicita niciodata online informatii confidentiale, avertizeaza compania.

 

Potrivit Mediafax, pe 5 februarie, mai multi clienti Raiffeisen, utilizatori ai serviciului Online Banking, au primit un spam cu urmatorul subiect: „SSLSecure, Siguranta utilizatorului internet banking”. Acesta este, de fapt, un atac de phising care urmareste obtinerea unor informatii confidentiale despre clientii serviciului respectiv. Hackerii din spatele acestor atacuri pot goli astfel multe buzunare.

Acest email, trimis sub pretextul unei alerte false de securitate, contine un link ascuns in spatele adresei Raiffeisen, ce conduce printr-o redirectionare la acest website falsificat.

De obicei site-ul fraudulos este o copie identica a site-ului original, insa de data aceasta linkul din email nici macar nu exista pe site-ul original Raiffeisen.

Avira a atentionat proprietarii website-urilor folosite la gazduirea paginilor phishing ca trebuie sa stearga de urgenta acele pagini si reaminteste utilizatorilor sa fie atenti la emailurile suspecte si sa tina cont ca bancile nu solicita niciodata informatii confidentiale online.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac, #avira, #banci, #card, #cont, #hackeri, #phishing, #raiffeisen, #utilizatori , #stiri Raiffeisen