Atac de tip "phishing" asupra clientilor Raiffeisen

Joi, 31 Mai 2007, ora 09:46
824 citiri

Compania de securitate IT Avira avertizeaza clientii bancii Raiffeisen Bank Romania asupra unui nou atac de tip phishing, prin care sunt solicitate informatii confidentiale, precum numarul de card sau contul si parola de servicii online.

Conform Avira, atacul a fost bine pregatit, cei implicati incercand sa impiedice specialistii in securitate si autoritatile sa le poata lua urma usor, se arata intr-un comunicat al companiei de securitate.

Astfel, atacul este efectuat in doua faze, prin folosirea unui website intermediar care efectueaza doar o redirectare la cel gazduieste site-ul phishing, copiat dupa pagina oficiala a bancii Raiffeisen.

La primul website implicat in acest atac, ce apartine unei firme care produce filme artistice, se ajunge accesand linkul din email primit. De la acest website, se efectueaza o redirectare automata catre site-ul final, gazduit de o firma de avocatura din California, care intermediaza contracte in divertisment si productie de filme artistice.

Avira investigheaza daca exista vreo legatura intre cele doua entitati.

De asemenea, Raiffeisen Bank a publicat pe site-ul sau oficial un mesaj prin care reaminteste detinatorilor de carduri sa nu raspunda mesajelor electronice in care se cere numarul de card si codul PIN.

La sfarsitul anului trecut, Raiffeisen Bank Romania a fost supusa unui alt atac "phishing", considerat foarte puternic, si patru dintre clientii sa au furnizat date confidentiale, insa, conform oficialilor bancii, acestia nu au suferit pierderi.

De asemenea, in ultimele luni, sistemul bancar din Romania a fost supus mai multor atacuri tip "phishing", printre institutiile vizate numarandu-se BRD, Banca Romaneasca, dar si operatorul de telefonie mobila Orange.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)