Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AFI Cotroceni: Trei banci au acceptat o refinantare de 220 de milioane de euro

AFI Cotroceni: Trei banci au acceptat o refinantare de 220 de milioane de euro


AFI Europe a semnat un acord de finantare in valoare de 220 milioane euro cu consortiul de banci format din Deutsche Pfanbriefbank, Erste Group Bank si Raiffeisen Bank pentru refinantarea centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresti.

"Apreciem increderea consortiului in AFI Europe si in AFI Palace Cotroceni, in acordarea unui credit atat de important, de 220 milioane euro. Procesul a fost o reala provocare, avand in vedere valoarea finantarii, participarea a trei banci importante si a faptului ca destinatia era un proiect din Romania. Totusi, dupa cum arata rezultatul de succes, atragerea unor sume mari este posibila in Romania pentru un proiect bun si un dezvoltator cu experienta", a declarat, intr-un comunicat, David Hay, directorul executiv AFI Europe Romania.

AFI Palace Cotroceni, din Bulevardul Timisoara, a fost inaugurat in noiembrie 2009 si a implicat o investitie de 300 de milioane de euro, din care 234 milioane de euro a reprezentat finantare de la Hypo Real Estate, intrata in portofoliul statului german. Creditul a fost scadent la 25 mai, insa AFI Europe a obtinut o amanare a termenului de rambursare a creditului cu inca doua luni.

Crestere de 6,7% a veniturilor, pe primul trimestru

Suprafata totala inchiriabila a AFI Palace Cotroceni este de 81.000 mp, iar venitul operational net pentru primul trimestru al anului 2014 a fost de 7,3 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 6,7% comparativ cu primul trimestru din 2013. Pe baza rezultatelor din trimestrul unu, venitul operational net pentru 2014 este estimat sa depaseasca 29 milioane euro.

In plus, AFI Palace Cotroceni a inregistrat o crestere a traficului (numarului de vizitatori in mall) la o medie de 55.000 vizitatori pe zi in primele trei luni. Rata de ocupare a crescut in prezent la peste 98%.

AFI Palace Cotroceni era evaluat la finele lunii septembrie la 375 millioane euro. AFI Europe opereaza in Romania din 2005, iar AFI Palace Cotroceni este primul proiecte de pe piata locala.

Compania mai detine in Romania AFI Palace Ploiesti si complexul de birouri AFI Park, de langa mall-ul din Bulevardul Timisoara, si terenuri in Bucuresti si Arad pentru proiecte de retail.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2984 ori