Activele Raiffeisen in Romania si Moldova au scazut la 5,84 mld. euro

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 12:08
1043 citiri
Activele Raiffeisen in Romania si Moldova au scazut la 5,84 mld. euro

Activele Raiffeisen International in Romania si Moldova au scazut in primele noua luni cu 10,9%, la 5,84 miliarde euro, de la 6,56 miliarde euro la finele anului trecut.

Totodata, Raiffeisen a alocat pe piata romaneasca provizioane de risc de 89 milioane euro, legate in principal de creditele catre persoane fizice, se arata in raportul trimestrial al bancii austriece, prezentat joi, potrivit Mediafax.

"In sectorul financiar, situatia dificila din economia reala a condus la o crestere a creditelor neperformante si, in consecinta, la majorarea provizioanelor de risc in prima jumatate a anului 2009, in particular in Romania, Ungaria si Ucraina, unde volumul mare de credite in valuta a coincis cu deprecierea monedelor locale, uneori severa", noteaza Raiffeisen.

Venitul net din dobanzi in Europa de Sud-Est a scazut cu 40 milioane euro fata de primele noua luni ale anului trecut, la 659 milioane euro, in principal din cauza cresterii costurilor de refinantare atat pentru depozitele clientilor, cat si pentru depozitele bancilor, in principal pe piata romaneasca, mentioneaza Raiffeisen.

Venitul net din comisioane pe piete sud-est europene a scazut cu 11% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, la 307 milioane euro, divizia din Romania fiind "principalul contributor", cu incasari de 64 milioane euro din comisioane pentru carduri noi de credit si plati, tranzactii prin Western Union si alte operatiuni bancare.

Operatiunile de credite si garantii din Europa de Sud-Est "au generat 54 milioane euro, aproape exclusiv din Romania".

Venitul net din trading pe pietele sud-est europene a crescut de la 41 milioane euro la 73 milioane euro.

Totodata, aprecierea obligatiunilor detinute pe piata romaneasca a adus un castig de 11 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#active, #raiffeisen, #miliarde, #euro , #stiri Raiffeisen