Actiunile Raiffeisen International pierdeau 4%, dupa ce Merrill Lynch a redus pretul tinta

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 14:48
1365 citiri
Actiunile Raiffeisen International pierdeau 4%, dupa ce Merrill Lynch a redus pretul tinta

Cotatia actiunilor Raiffeisen International, a doua institutie de credit ca marime din Europa Centrala si de Est, scadea cu 4% in cursul sedintei bursiere de luni, dupa ce Merrill Lynch a redus pretul tinta pentru titlurile bancii austriece de la 24,30 euro, la 15,50 euro.

Analistii de la Merrill Lynch considera ca Raiffeisen ar putea sa inregistreze pierderi insemnate in acest an de pe urma creditelor neperformante, in special in Ucraina. Pe baza aceste estimari, Merrill Lynch crede ca pretul unei actiuni Raiffeisen va ajunge la 15,50 euro.

Actiunile bancii austriece se tranzactionau in prima parte a sedintei bursiere de luni la un pret de 13,42 euro, fiind printre perdantele din componenta indicelui paneuropean FTSEurofirst 300.

"Credem ca banca se va lupta pentru o crestere a volumului de credite, iar deteriorarea mediului macroeconomic ar putea conduce la o crestere semnificativa a creditelor neperformante", spune analistul Merrill Lynch Cristina Marzea, intr-un raport adresat clientilor.

 

Raiffeisen International a obtinut in primele noua luni ale anului trecut un profit consolidat dupa impozite si interese minoritare de 861,5 milioane euro, in crestere cu 37,7% fata de acelasi interval din 2007.

In Romania, grupul Raiffeisen International are afaceri pe piata bancara prin Raiffeisen Bank si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, dar si pe piata leasingului si a administrarii de active, inclusiv fonduri mutuale si fonduri de pensii private facultative.

 

sursa: bloombiz

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #lynch, #merrill, #pret, #raiffeisen, #scadere, #titluri , #stiri Raiffeisen