Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actionarul Raiffeisen Bank face o majorare de capital de 600 mil euro

Actionarul Raiffeisen Bank face o majorare de capital de 600 mil euro


Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB), actionarul majoritar al Raiffeisen Bank International (RBI), face o majorare de capital de pana la 600 de milioane de euro printr-o emisiune de actiuni fara drept de vot.

Perioada de subscriere se va incheia pe 29 decembrie.

Fondurile obtinute vor fi folosite de RZB in special pentru achizitia detinerilor de actiuni ale Raiffeisen Regional Banks (Raiffeisenlandesbanken) la bancile retelei din Europa Centrala si de Est. RZB nu este listata la bursa si este controlata de opt banci regionale cooperatiste austriece.

Masura permite optimizarea structurii grupului RZB si imbunatateste in acelasi timp pozitia capitalului in conformitate cu prevederile Basel III, care vor intra in vigoare in Austria in 2013.

Raiffeisen Bank International are in Europa Centrala si de Est o retea de subsidiare bancare, companii de leasing si alte servicii financiare specializare in 17 tari, precum Romania, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Slovenia, dar si Belarus, Kosovo si Albania.

RBI are in total circa 60.000 de angajati, 2.900 de sucursale si aproximativ 13,7 milioane de clienti, majoritatea in regiunea ECE.

In primele noua luni, profitul inainte de taxe al RBI a urcat cu 3,5%, la 1 miliard de euro, de la 997 milioane euro in urma cu un an.

RBI detine in Romania 544 de sucursale, la care lucreaza putin peste 6.000 de angajati.

Banca a inregistrat in primele noua luni pe piata romaneasca un profit dupa impozitare de 60 milioane euro, in scadere cu 29,1% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, din cauza cresterii costurilor.

In acelasi timp, activele totale ale bancii au crescut cu 10,9% de la finele lunii septembrie a anului trecut, la 6,292 miliarde euro, fata de 5,674 miliarde euro dupa primele noua luni din 2010.

Banca avea dupa primele noua luni 1,95 milioane de clienti in Romania, fata de 1,88 milioane la finele lunii septembrie a anului trecut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1609 ori