Raiffeisen Bank si-a dublat profitul in T1

Joi, 24 Mai 2012, ora 11:17
1537 citiri
Raiffeisen Bank si-a dublat profitul in T1

Profitul grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI), prezent si pe piata din Romania, a crescut in primul trimestru din 2012, depasind estimarile pietelor, datorita scaderii provizioanelor.

Raiffeisen Bank International, al treilea mare creditor din Europa emergenta, a inregistrat in perioada ianuarie - martie 2012 o dublare a profitului consolidat, la 541 milioane de euro (681 milioane de dolari), in timp ce analistii se asteptau la 457 milioane de euro.

Grupul a anuntat ca este in grafic pentru a indeplini cerintele autoritatilor europene de reglementare privind obtinerea unui indicator Core Tier 1 Ratio de cel putin 9,3% pana la mijlocul acestui an.

Provizioanele pentru credite neperformante au scazut in primul trimestru la 153 milioane de euro, desi analistii estimau o crestere. Totusi banca se asteapta la o crestere a costurilor, mai ales in Ungaria.

Pentru acest an, RBI isi mentine estimarile anterioare: In 2012, ne asteptam la un nivel stabil al afacerilor, tinand cont de mediul economic si de cerintele restrictive ale autoritatilor de reglementare.

Banca a reafirmat ca o majorare a capitalului ramane o posibila optiune, in functie de conditiile de pe piete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Raiffeisen Bank rezultate financiare, #Raiffeisen Bank profit T1 , #Rezultate financiare