Profitul Raiffeisen in Romania a scazut cu 27,5% in primul trimestru

Joi, 22 Mai 2014, ora 12:36
2697 citiri
Profitul Raiffeisen in Romania a scazut cu 27,5% in primul trimestru

Profitul dupa plata taxelor obtinut de grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI) in Romania a scazut cu 27,5% in primul trimestru, de la 30 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 22 milioane de euro, in urma cresterii provizioanelor si declinului venitului operational.

Castigul calculat inainte de taxe a inregistrat in acest interval un declin de aproape 30%, de la 36 milioane de euro la 25 milioane de euro, se arata intr-un raport al grupului austriac. Venitul operational a inregistrat o scadere usoara, de 2,8%, de la 115 milioane de euro in primul trimestru al anului trecut la 112 milioane de euro in aceeasi perioada a acestui an.

Veniturile nete din dobanzi au scazut cu 6% in primul trimestru, la 67 milioane de euro, iar cele nete din taxe si comisioane au urcat cu 4,3%, la 38 milioane de euro. Incasarile nete din operatiuni de tranzactionare au consemnat un declin de 7%, la circa 6 milioane de euro.

Provizioanele formate pentru imprumuturi neperformante au crescut cu 21%, de la 21 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 26 milioane de euro. Cheltuielile administrative ale grupului austriac in Romania au fost reduse cu 2,3% in perioada analizata, de la 65 milioane de euro la 63 milioane de euro.

Activele RBI in Romania au scazut cu 4%, de la 6,53 miliarde de euro in decembrie la 6,26 miliarde de euro la sfarsitul lunii martie. Soldul creditelor a avansat cu 1,2% raportat la sfarsitul anului trecut, de la 4,27 miliarde de euro la 4,32 miliarde de euro. Depozitele au inregistrat un declin de 5% in acest interval, de la 4,34 miliarde de euro la 4,13 miliarde de euro.

Numarul de sucursale ale RBI in Romania a stagnat fata de decembrie, la 530 de unitati, in timp ce numarul de angajatilor, de 5.329, a ramas de asemenea aproape neschimbat fata de finele anului trecut.

Grupul Raiffeisen este prezent in Romania prin Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Bank.

#profit raiffeisen, #Raiffeisen Romania, #venit Raiffeisen , #Profit