Raiffeisen Bank nu poate umbla la contractele clientilor Citibank pana in 2014

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 07:52
3596 citiri
Raiffeisen Bank nu poate umbla la contractele clientilor Citibank pana in 2014
Sursa foto:Gandul.info

Citibank informeaza, printr-o scrisoare trimisa clientilor, ca transferul efectiv al portofoliului de retail la Raiffeisen Bank va avea loc, cel mai probabil, in luna iulie a acestui an. Evenimentul va fi urmat de o perioada de tranzitie pana la sfarsitul anului, in care banca austriaca s-a angajat sa nu modifice termenii contractuali.

"In decursul perioadei de tranzitie, Raiffeisen Bank va comunica o oferta care sa guverneze relatia dumneavoastra cu Raiffeisen Bank, potrivit unor termeni contractuali care vor fi aplicati ulterior perioadei de tranzitie", mentioneaza reprezentantii Citibank, intr-o scrisoare adresata clientilor persoane fizice.

Clientii Citibank cu facilitati overdraft si carduri de credit, care nu sunt de acord cu transferul, trebuie sa returneze toti banii datorati in 30 de zile de la comunicare.

Clientii Citibank care detin conturi si de economii, depozite, facilitati de overdraft sau produse de investitii trebuie trebuie sa informeze banca printr-o notificare scrisa, daca accepta transferul la Raiffeisen Bank. In cazul in care doresc ruperea relatiei bancare, clientii cu facilitati overdraft trebuie sa restituie toti banii in 30 de zile de la comunicarea deciziei, iar cei care detin plasamente, sa isi retraga banii in aceeasi perioada.

Clientii care detin carduri de credit sunt obligati sa trimita o notificare doar daca doresc incetarea contractelor, iar clientii care detin credite de nevoi personale vor fi transferati automat la Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank nu poate schimba contractele de credit

Raiffeisen Bank va prelua si portofoliul de credite in valoare de 90 de milioane de euro, insa institutia nu are dreptul legal de a face modificari in contracte, fara acordul clientului.

"Contractul de credit incheiat cu Citibank nu poate fi schimbat. Raiffeisen Bank nu are cum sa introduca comisioane noi sau orice alte clauze in contractul de credit", asigura analistul financiar Dragos Cabat.

Costurile ar putea fi influentate doar de tarifele percepute pentru administrarea contului curent sau in cazul cursului de schimb, daca ratele in euro se platesc cu sume in lei.

In plus, Raiffeisen Bank s-a angajat sa nu faca uz in perioada de tranzitie, de drepturile sale de comasare (adica sa stinga datoriile inregistrate la Raiffeisen Bank cu eventuale plasamente transferate de la Citibank) sau accelerare a datoriilor (sa oblige clientii care inregistreaza restante sa achite integral imprumutul). Dupa expirarea acestei perioade, Raiffeisen Bank poate actiona conform contractelor incheiate intre client si banca.

Pana la momentul transferului, orice reclamatii sau litigii deschise de clientii Citibank vor fi gestionate de aceasta banca.

Depozitele la termen nu sufera modificari pana la data scadenta

Depozitele de peste 175 de milioane de euro aflate in portofoliul de retail a Citibank nu vor suferi nicio modificare de dobanda sau comision dupa transfer, pana la data scadenta.

Dupa perioada de tranzitie, clientii Citibank care accepta transferul la Raiffeisen Bank vor primi numere de cont si carduri noi. Raiffeisen Bank nu va prelua portofoliul de depozite Dual Currency sau de asigurari cu componenta investitionala. De asemenea, cardurile co-branded emise de Citibank vor expira pana la sfarsitul anului.

#preluare clienti Citibank, #contracte clienti Citibank, #Raiffeisen Bank preluare clienti Citibank , #Management