Raiffeisen incepe preluarea clientilor Citibank de la 1 iulie

Joi, 13 Iunie 2013, ora 13:05
1909 citiri
Raiffeisen incepe preluarea clientilor Citibank de la 1 iulie

Raiffeisen Bank va finaliza, pe 1 iulie, tranzactia privind divizia din Romania destinata persoanelor fizice a Citibank Europe, urmand ca dupa aceasta data sa inceapa transferul clientilor Citibank, a anuntat joi, intr-o conferinta de specialitate, Steven van Groningen, presedinte si CEO al Raiffeisen Bank Romania.

"Pe 1 iulie finalizam tranzactia si apoi putem sa incepem cu integrarea propriu-zisa si sa mutam clientii Citibank la Raiffeisen. Este o tranzactie care imi place, este vorba de portofoliu. Strategic este crestere organica dar in acelasi timp oportunistica, tactica. (...)

Daca apare o posibilitate sa cumparam ceva, un portofoliu, cu siguranta o sa ne uitam si ne ajuta tactic. Pentru mine nu este absolut necesara o preluare sa imi ating obiectivele strategice pe termen lung", a spus Groningen.

Raiffeisen Bank a achizitionat divizia din Romania destinata persoanelor fizice a Citibank Europe in luna martie a acestui an.

Conform unui comunicat publicat la momentul respectiv de casa de avocatura PeliFilip, Raiffeisen Bank va prelua un portofoliu constand in 100.000 clienti, active de peste 460 milioane de lei (peste 90 milioane de euro), depozite de peste 770 milioane de lei (peste 175 milioane de euro), precum si toti angajatii diviziei Citi pentru persoane fizice din Romania.

#preluare Raiffeisen Citibank, #transfer clienti Citibank Raiffeisen, #portofoliu persoane fizice Raiffeisen , #Investitii