Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen Bank dispune de 40 de milioane de euro pentru credite IMM cu dobanda redusa

Raiffeisen Bank dispune de 40 de milioane de euro pentru credite IMM cu dobanda redusa


Fondul European de Investitii (FEI) si Raiffeisen Bank au semnat un nou acord de finantare pentru IMM-uri, in valoare totala de 40 de milioane de euro, in cadrul initiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), se arata intr-un comunicat al bancii.

In baza parteneriatului, Raiffeisen Bank ofera IMM-urilor imprumuturi in lei pe termen mediu si lung pentru capital de lucru si investitii, in conditii de dobanda subventionata si cerinte reduse de garantii.

"Noul instrument JEREMIE ofera noi optiuni de finantare pentru o gama mai larga de intreprinderi din diverse sectoare si etape de dezvoltare. In acest mod se demonstreaza ca fondurile structurale pot fi utilizate eficient pentru a sustine accesul IMM-urilor la finantare si, pornind de la realizarile actuale, putem implementa in continuare acest tip de instrumente in viitoarea politica de coeziune", a declarat Hubert Cottogni, director adjunct al FEI si sef al diviziei Regional Business Development.

La randul sau, Monica Udrescu, director executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank a declarat ca, in baza succesului inregistrat pana acum in derularea programelor dezvoltate in parteneriat cu FEI, este convinsa ca aceste solutii de finantare raspund nevoilor de finantare ale IMM-urilor si provocarilor cu care acestea se confrunta.

Pana in prezent, prin intermediul programului JEREMIE, activ din aprilie 2011, au fost acordate deja peste 1.500 de credite, in valoare totala de peste 110 milioane de euro, cu cerinte de garantii semnificativ reduse si la costuri competitive.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1885 ori