Majorarea taxei pe banci nu sperie Raiffeisen Bank: Ramane in Ungaria

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 14:55
1617 citiri
Majorarea taxei pe banci nu sperie Raiffeisen Bank: Ramane in Ungaria

Raiffeisen Bank International nu va iesi de pe piata din Ungaria, in pofida deciziei guvernului acestei tari de a renunta la acordul cu bancile care prevedea injumatatirea taxei speciale pe acest sector.

Decizia guvernului ungar de a nu isi respecta promisiunea de a reduce taxa pe banci in 2013 este o lovitura data bancilor, insa Raiffeisen Bank International nu are intentia de a iesi de pe piata ungara, a declarat, joi, directorul RBI, Herbert Stepic, citat de Agerpres.

Guvernul ungar a anuntat miercuri ca vrea sa acopere deficitul bugetar prin taxarea bancilor si introducerea unei noi taxe pe tranzactiile financiare, ceea ce va crea probleme pentru grupurile bancare care opereaza in Ungaria.

Ungaria dubleaza taxa pe tranzactii financiare

Oficialul Raiffeisen nu a precizat care va fi impactul noilor masuri asupra Raiffeisen, precizand doar ca in 2011 divizia ungara a grupului a platit o taxa bancara de 42 milioane de euro.

La inceputul lunii octombrie, oficialii ungari declarau ca ar prefera sa mentina taxele speciale impuse bancilor si altor companii decat sa accepte un acord de finantare in cazul in care FMI ar da un ultimatum tarii.

Ungaria prefera sa taxeze companiile in locul populatiei

Ungaria, cea mai indatorata tara din estul UE, a cerut in noiembrie anul trecut un ajutor financiar FMI, in contextul reducerii ratingului tarii in categoria junk.

Negocierile pentru o linie de finantare de circa 15 miliarde de euro au fost intarziate in repetate randuri de rezistenta premierului Viktor Orban fata de respectarea conditiilor cerute de FMI si UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Raiffeisen Bank Ungaria, #Ungaria taxa banci, #Ungaria taxa tranzactii financiare, #Raiffeisen Ungaria , #Investitii