Vezi cate proiecte a depus pana acum Mazare la MDRT

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 20:42
1569 citiri
Vezi cate proiecte a depus pana acum Mazare la MDRT

Purtatorul de cuvant al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Bogdan Oprea, a declarat, joi, ca primarul Constantei, Radu Mazare, a depus pana acum la MDRT un singur proiect prin POR, facand aceasta precizare dupa ce edilul a afirmat ca mai multe proiecte ale sale "zac" la mister, informeaza NewsIn.

Oprea a precizat ca alte cinci proiecte ale edilului constantean sunt depuse la Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) si nu au ajuns la minister.

"Domnul primar Mazare dovedeste ca habar nu are care sunt procedurile de absorbtie a fondurilor europene
, ceea ce poate fi grav pentru un primar. Domnia sa afirma ca la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului zac de mai multe luni proiecte depuse de domnia sa. Nimic mai neadevarat.

Dansul a depus cinci proiecte la Agentia de Dezvoltare Regionala de care apartine, organism care nu are nimic de-a face cu ministerul nostru si care, potrivit reglementarilor in vigoare, verifica proiectele, dupa care le trimite mai departe la autoritatea de management", a precizat Oprea.

Purtatorul de cuvant al MDRT a mai spus ca Mazare are amanate in total 12 proiecte prin Programul Operational Regional (POR), dintre care doar unul a ajuns la minister si a fost deja semnat, iar cinci sunt la ADR.

"Noi asteptam si celelalte sase proiecte pe care domnul primar a promis ca le va depune la minister si despre care nu am mai primit niciun semn. Prin urmare, ca sa fie clar, domnul Mazare are antamate 12 proiecte prin Programul Operational Regional, dintre care a depus la minister unul singur si acesta a fost semnat", a precizat Oprea.

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a afirmat, joi, ca o va reclama pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, la Comisia Europeana, dar si la premierul Emil Boc, pe motiv ca blocheaza proiectele cu fonduri europene inaintate spre aprobare de catre Primaria Constanta.

Primarul a facut aceste declaratii la inaugurarea lucrarilor unei parcari supraterane in Constanta, in zona Spitalului Judetean, realizata cu fonduri europene.

"Singurul lucru care nu-mi place la acest proiect este faptul ca a trebuit sa asteptam cu el sase luni la Ministerul Dezvoltarii pana cand a fost aprobat. Am semnat finantarea cu tanti Nuti si cu Boc acum patru luni de zile, iar proiectul a fost depus la minister cu sase luni inainte”, a spus Mazare.

Edilul constantean a sustinut ca primaria are mai multe proiecte care "zac la minister". ”O s-o parasc pe tanti Nuti atat primului-ministru, cat si Comisiei Europene, pentru ca mai avem proiecte care sunt depuse, asemenea celui cu parcarea, toate gata... avize... licitatii... tot ce trebuie, pana la autorizatie de constructie, dar care zac la minister”, a mai spus Mazare, care a completat ca  intentioneaza sa faca acest lucru in termen de trei saptamani.

Primarul a dat si o explicatie pentru care Elena Udrea nu i-ar aproba proiectele. ”Nu-mi aproba proiectele ca sa poata spune ea ca eu nu depun proiecte europene”, a spus edilul constantean.

Alte proiecte cu fonduri europene despre care Radu Mazare spune ca sunt depuse spre aprobare la Ministerul Dezvoltarii sunt cel referitor la largirea la patru benzi a drumului care leaga Mamaia de Navodari si cel al reabilitarii falezei Cazinoului Constanta. Potrivit lui Mazare, MDRT a explicat amanarile prin faptul ca nu are evaluatori pe partea tehnica pentru proiectele europene pe Axa 1 din POR.

Proiectul pentru parcarea supraetajata pe care a vizitat-o Radu Mazare joi a fost semnat in aprilie 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#proiecte radu mazare, #proiecte por, #proiecte fonduri europene, #fonduri ue, #radu mazare , #stiri Radu Mazare