Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mazare promite achizitia unor vase de agrement pentru croaziere pe Marea Neagra

Mazare promite achizitia unor vase de agrement pentru croaziere pe Marea Neagra

Turistii care vor veni pe litoral in acest sezon estival vor putea sa se plimbe cu goletele si vasele de pasageri in Marea Neagra, pana in Delta Dunarii, potrivit primarului Radu Mazare, care a anuntat, joi, achizitia unor ambarcatiuni de agrement.

In acest scop, Primaria Constanta, Primaria Eforie, Consiliul Judetean si o societate comerciala se vor asocia pentru a forma o societate denumita "Agrement Nautic", ce va avea un capital social de 1.230.000 de euro.


Ministerul Turismului va participa la acest proiect cu circa un milion de euro, bani cu care se va construi o pasarela de imbarcare, in statiunea Mamaia, dar si cu inca 200.000 de euro, prin societatea Mamaia SA, bani cu care se vor cumpara ambarcatiunile. Potrivit primarului Constantei, Radu Mazare, este vorba despre trei, patru golete si un vas de pasageri, care vor fi cumparate, cel mai probabil, din Turcia.


"Ambarcatiunile de agrement vor fi functionale pe traseele Mangalia - Constanta - Sulina", a precizat Radu Mazare. Acesta a precizat ca, in actualul sezon estival, Primaria Constanta va contribui cu circa un milion de euro la finantarea mai multor evenimente care sunt menite sa atraga turisti pe litoral. Printre acestea se numara Aero Grand Prix si Class One Powerboat Championship.


Mazare a precizat ca cea mai mare parte a acestor bani sunt incasati din taxa de bariera.


De asemenea, joi, in sedinta Consiliului Local Constanta, a fost aprobat si studiul de prefezabilitate pentru proiectul Riviera Tomis. Este vorba, de fapt, despre soseaua de coasta care va face legatura intre Portul Tomis si statiunea Mamaia.


"Soseaua este primul lucru pe care vrem sa-l finantam in cadrul celor 91 de milioane de euro care vin pentru zona metropolitana Constanta. Banii europeni se acceseaza extraordinar de greu. Speram ca din toamna sa putem face licitatia pentru constructie", a precizat Mazare. 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2053 ori