Mazare: Pretul gigacaloriei s-ar putea dubla pentru cei fara subventii

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 19:32
1765 citiri
Mazare: Pretul gigacaloriei s-ar putea dubla pentru cei fara subventii

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, joi, ca pretul gigacaloriei s-ar putea dubla pentru locuitorii municipiului care nu primesc subventii, la urmatoarea sedinta de Consiliu Local urmand sa se stabileasca pretul gigacaloriei pentru populatie, potrivit NewsIn.

Mazare a precizat ca Primaria are un buget de 50 de milioane de lei pentru subventionarea gigacaloriei, din care va acoperi diferenta dintre subventia acordata de stat persoanelor cu venituri mici si valoarea acesteia de anul trecut.

"Noi, Primaria, subventionam gigacaloria pentru toata populatia. Voi lua acesti bani prevazuti in buget, care sunt 500 miliarde de lei vechi pe an si o sa ii redistribuim in asa fel incat sa acoperim ce nu mai da Guvernul pentru populatia cu venituri mici ca sa plateasca la fel ca anul trecut.

Daca ne mai raman ceva bani, o sa facem inca o transa suplimentara fata de cele anuntate de Lazaroiu, unde vom veni si vom mai subventiona partial din gigacalorie, tot restul populatiei urmand sa plateasca dublu", a spus edilul constantean.

Mazare a precizat ca in urmatoarea sedinta de Consiliu Local se vor stabili cu exactitate pretul gigacaloriei pentru populatie si sumele pe care le vor primi familiile nevoiase pentru subventie.

"Vom aproba pretul gigacaloriei pentru populatie, transele, persoanele carora le vom da ajutor si cat anume le vom da ajutor in viitoarea sedinta a Consiliului Local", a spus primarul.

Reamintim ca luna trecuta Guvernul a hotarat sa elimine subventionarea gigacaloriei si sa mai acorde ajutoare numai in cazuri punctuale, pentru persoanele cu venituri reduse.

In prezent, pretul gigacaloriei in Constanta este de 170 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#pret gigacalorie, #energie, #subventii gaze, #radu mazare , #stiri Radu Mazare