Mazare: O s-o parasc pe Udrea la CE fiindca nu ne aproba proiectele

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 18:24
1272 citiri
Mazare: O s-o parasc pe Udrea la CE fiindca nu ne aproba proiectele

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a afirmat, joi, ca o va reclama pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, la Comisia Europeana, dar si la premierul Emil Boc, pe motiv ca blocheaza proiectele cu fonduri europene inaintate spre aprobare de catre Primaria Constanta, potrivit NewsIn.

Primarul a facut aceste declaratii la inaugurarea lucrarilor unei parcari supraterane in Constanta, in zona Spitalului Judetean, realizata cu fonduri europene.

"Singurul lucru care nu-mi place la acest proiect este faptul ca a trebuit sa asteptam cu el sase luni la Ministerul Dezvoltarii pana cand a fost aprobat. Am semnat finantarea cu tanti Nuti si cu Boc acum patru luni de zile, iar proiectul a fost depus la minister cu sase luni inainte", a spus Mazare.

Edilul constantean a adaugat ca primaria are mai multe proiecte care "zac la minister".

"O s-o parasc pe tanti Nuti atat primului-ministru, cat si Comisiei Europene, pentru ca mai avem proiecte care sunt depuse, asemenea celui cu parcarea, toate gata... avize... licitatii... tot ce trebuie, pana la autorizatie de constructie, dar care zac la minister", a mai spus Mazare, care a completat ca intentioneaza sa faca acest lucru in termen de trei saptamani.

Primarul a dat si o explicatie pentru care Elena Udrea nu i-ar aproba proiectele. "Nu-mi aproba proiectele ca sa poata spune ea ca eu nu depun proiecte europene", a spus edilul constantean.

Alte proiecte cu fonduri europene despre care Radu Mazare spune ca sunt depuse spre aprobare la Ministerul Dezvoltarii sunt cel referitor la largirea la patru benzi a drumului care leaga Mamaia de Navodari si cel al reabilitarii falezei Cazinoului Constanta. Potrivit lui Mazare, MDRT a explicat amanarile prin faptul ca nu are evaluatori pe partea tehnica pentru proiectele europene pe Axa 1 din POR.

Proiectul pentru parcarea supraetajata pe care a vizitat-o Radu Mazare joi a fost semnat in aprilie 2011.

Luna trecuta, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca Primaria Constanta a cheltuit numai 3 milioane de euro din cele 91 milioane de euro alocate din fonduri europene si ca primarului Radu Mazare ii vor fi luati banii daca nu ii cheltuie pana in septembrie. "Domnul primar ar trebui sa se grabeasca oricum, pentru ca in septembrie ii retragem toate fondurile daca nu face ceva cu ele. Noi i-am facut si o scrisoare care va pleca catre dansul", a afirmat Elena Udrea, la Constanta, in 24 august.

In replica, Radu Mazare a afirmat ca nu a cheltuit banii europeni pentru ca "PDL ii pune bete in roate", sustinand ca pentru un proiect are nevoie de atat de multe avize incat pot trece si cateva luni pana sa le obtina. "E vina portocaliilor pentru ca se misca greu. Ei iti pun bete, tot ei te cearta. E culmea tupeului! E tupeu basist, dar suntem obisnuiti cu tupeu basist!", a afirmat Mazare atunci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#primar constanta, #fonduri europene, #proiecte fonduri europene constanta, #fonduri ue , #stiri Radu Mazare