Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hotelierii, de acord cu taxa speciala de irigatii in Mamaia

Hotelierii, de acord cu taxa speciala de irigatii in Mamaia

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a declarat, marti, ca a primit sprijinul membrilor Asociatiei Patronale Mamaia pentru a introduce taxa speciala pentru irigatii in aceasta statiune, intrucat hotelierii considera ca amenajarea spatiilor verzi va spori numarul de vizitatori.

Aceasta taxa, impreuna cu alte cinci, a fost atacata in contencios administrativ de catre prefect, care considera ca nu marirea taxelor este solutia, ci un management mai bun al resurselor financiare.

Radu Mazare, primarul municipiului Constanta, a declarat, marti, ca a primit sustinerea oficiala a Asociatiei Patronale Mamaia, care reuneste circa 40 din cele 50 de unitati de cazare din statiune. Edilul a precizat ca hotelierii considera ca introducerea taxei de irigatii va conduce la imbunatatirea aspectului spatiilor verzi, fapt care va atrage mai multi turisti in statiune.

Radu Mazare a prezentat jurnalistilor si o adresa oficiala a Asociatiei Patronale Mamaia, in care se arata ca necolectarea taxei in anul 2006 a adus prejudicii turismului, intrucat au lipsit lucrarile de amenajare a spatiilor verzi. Hotelierii sustin ca sunt de acord sa achite taxa respectiva, care ar fi urmat sa se ridice la 31 de lei per loc de cazare, pe sezon. Taxa de irigatii a fost suspendata, in urma faptului ca a fost atacata in contencios administrativ de catre Prefectura, iar acelasi lucru s-a intamplat si cu alte cinci taxe speciale, printre care si faimoasa "taxa de liniste", care ar fi trebuit achitata de catre toti agentii economici din oras, in functie de suprafata ocupata cu spatiile de birouri sau comert, pentru asigurarea linistii publice cu firme de bodyguarzi.

Primarul a mai afirmat ca se confrunta si cu dificultati in realizarea proiectului de extindere a falezei pietonale de la hotelul Jupiter pana la limita nordica a statiunii, iar impedimentele provin de la Directia Apelor Dobrogea-Litoral, care nu a acordat avizul pentru lucrari. "Daca nu ne dau avizul, atunci vom face faleza cu doua-trei intreruperi, pentru ca ar fi prea aproape de plaja, dar o sa pun si panouri ca sa explic turistilor de ce trebuie sa se plimbe pe nisip", a precizat primarul.

Prefectul judetului, Danut Culetu, a precizut ca nu va renunta la procesul impotriva taxelor propuse de catre administratia Mazare, pentru ca le considera ilegale. El a adaugat ca si in 2006 taxele speciale au fost anulate, iar acest lucru atrage aparitia unei stari juridice de "autoritate a lucrului judecat".

In plus, Culetu a precizat ca daca primarul voia sa aiba o discutie si sa sustine necesitatea introducerii taxei de irigatii, alaturi de agentii economici care o doresc, acest lucru se putea intampla inainte sa se demareze procesul, dar el a dorit sa aiba un dialog. "Sarcina de a gospodari orasul este a primarului. Referitor la surse de finantare a lucrarilor de amenajare si intretinere a spatiilor verzi, este vorba mai mult despre management, decat despre lipsa acestor surse", a mai declarat prefectul judetului Constanta.

Procesul dintre Prefectura si Primaria Constanta, pentru anularea in contencios administrativ a taxelor speciale a avut un prim termen pe 14 martie, dar acesta s-a amanat pentru parima parte a lunii aprilie. Prefectura a mai atacat in contencios si taxele speciale introduse de alte orase din judet, in special taxe de trama stradala.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 928 ori