Inca trei noi expertize in dosarul de coruptie al lui Radu Mazare

Marti, 07 Mai 2013, ora 16:56
1680 citiri
Inca trei noi expertize in dosarul de coruptie al lui Radu Mazare

Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, efectuarea a trei expertize privind terenurile retrocedate din Mamaia, in legatura cu care primarul Constantei, Radu Mazare, si mai multi functionari sunt judecati pentru fapte de coruptie, iar in 4 iunie urmeaza stabilirea obiectivelor si a expertilor.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a reluat, marti, judecarea procesului in care primarul constantean Radu Mazare si alte 36 de persoane - fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici - sunt acuzati de atribuirea nelegala a unor terenuri, creand un prejudiciu de 114 milioane de euro.

La termenul de marti al procesului, judecatorul de caz a admis ca trebuie efectuate trei expertize, una geo-tehnica, una topo-cadastrala si una imobiliara, privind terenurile presupus retrocedate ilegal de catre cei judecati in acest caz.

Instanta a stabilit un nou termen de judecata in proces pentru 4 iunie, data la care va primi obiectivele celor trei expertize propuse de avocatii celor din dosar si va stabili totodata care vor fi expertii care vor efectua aceste expertize.

"Iepurasul mi-a adus o expertiza pe care o astept de opt ani si care este normala sa fie. La termenul viitor se discuta obiectivele. Instanta a aprobat aceasta expertiza care trebuia sa fie facuta de opt ani. Daca ar fi fost facuta de procurori una neutra, nu mai bateam drumurile la Bucuresti si nu mai cheltuia statul atatia bani", a declarat, la iesirea din sala de judecata, edilul Constantei.

Primarul Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri.

Prejudiciul estimat in cauza este de aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta, potrivit DNA.

Alaturi de Radu Mazare au fost deferiti justitiei Nicusor Daniel Constantinescu - fost consilier municipal, Constantin Racu - fost director al Directiei Administratie Publica, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Directiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Directiei Tehnic Investitii, Dan Miron - fost consilier municipal, Cristian Talpau si Nora Alina Chirca - consilieri juridici, precum si Bogdan Ghitulescu - fost consilier juridic.

#expertize dosar coruptie Radu Mazare, #expertize retrocedari ilegale Mazare, #prejudiciu Mazare retrocedari , #Primar Constanta