Viceprimarul Raicu: Nu vor reduse subventiile pentru energie termica in Capitala

Joi, 04 Martie 2010, ora 16:31
2031 citiri
Viceprimarul Raicu: Nu vor reduse subventiile pentru energie termica in Capitala

Bugetul municipalitatii pe anul 2010 nu a fost inca aprobat si, in aceste conditii, nu se poate spune ca se va reduce subventia pentru gigacalorie in Bucuresti, a precizat, pentru NewsIn, viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu.

"Subventiile pentru gigacalorie si pentru transportul in comun au o valoare totala de peste 500 de milioane de euro, ceea ce reprezinta aproape 50% din bugetul primariei. In aceste conditii, banii pentru investitii nu pot depasi, practic, 7% din buget. In aceste conditii, ne gandim sa facem ceva modificari, dar nu prin scaderea subventiilor, ci prin eficientizarea celor doua regii - RADET si RATB", a explicat Raicu.

Viceprimarul a precizat ca eficientizarea ar putea insemna reduceri de personal, eliminarea unor costuri inutile si, eventual, transformarea RATB si RADET din regii in societati comerciale.

Raicu a mai spus ca bugetul municipalitatii va fi adoptat, cel mai probabil, in cursul saptamanii viitoare in comisiile Consiliului General al Municipiului Bucuresti, urmand apoi sa fie in dezbatere publica si, intr-o ultima faza, sa fie votat de consilieri.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#subventii, # gigacalorie, # ratb, # radet , #stiri Radet