Scumpirea caldurii creste piata de centrale termice

Marti, 31 Mai 2011, ora 14:29
1809 citiri
Scumpirea caldurii creste piata de centrale termice

Eliminarea subventiilor la incalzire va duce la cresterea cu 30% a pietei de centrale termice, crede Catalin Draguleanu, directorul de vanzari al Ariston Thermo Romania, conform NewsIn.

 

"Pana in acest moment, aproximativ 50% din costul real al gigacaloriei a fost sustinut aproape in mod egal de catre guvern si bugetele locale. Cu toate ca in aceasta iarna guvernul a promis sustinerea cotei sale din subventie, costul real facturat catre populatie a crescut in anumite orase si pana la aproximativ 60%. Mare parte dintre bucuresteni vor fi nevoiti sa decida in aceasta vara daca vor plati facturile majorate in urma eliminarii subventiei sau isi vor instala o centrala termica. Eliminarea subventiilor creste costul facturat al gigacaloriei cu pana la 150%", a spus Draguleanu.

Piata de centrale termice murale de apartament ar putea ajunge in acest an la aproximativ 180.000 de unitati vandute. Anul trecut, aceasta a inregistrat un volum total de 135.000 de centrale termice comercializate. Conform estimarilor Ariston Thermo Romania, Bucurestiul va reprezenta mai mult de 10% din totalul pietei de profil, preconizandu-se ca peste 18.000 de familii vor renunta la sistemul centralizat.

"In 2011 estimam vanzari ale centralelor termice de 60.000 de bucati, o crestere fata de 2010, cand s-au vandut doar 50.000 de bucati. Cresterea din 2010 se datoreaza programului de inlocuire a centralelor electrice vechi, reusind sa vindem 5.000 de bucati si asteptam ca in 2011 sa vindem 6.000 de bucati. Eliminarea subventiilor din partea guvernului va atrage dupa sine dorinta populatiei de independenta si eficientizare a costurilor", a adaugat Catalin Draguleanu.

In ceea ce priveste business-ul, Ariston Thermo Romania mizeaza pe o crestere a cifrei de afaceri cu 25% comparativ cu anul trecut, pana la 35,5 milioane euro.

"Chiar daca pretul gazului va creste cu 15%, investitia intr-o centrala termica poate fi recuperata intr-o perioada cuprinsa intre unul si trei ani", a afirmat Draguleanu. Acesta a precizat ca, in Bucuresti, debransarea de la RADET dureaza cel mai mult, pana la trei luni.

"RADET Bucuresti a acumulat in ultimii zece ani pierderi de 2,2 miliarde lei. Prin urmare, foarte multi romani vor recurge la acest sistem al centralelor termice de apartament, iar noi vom incerca sa introducem un sistem de rate la plata achizitiei unei centrale, care consideram ca ar fi de mare ajutor pentru romani".

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, lider international in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#ariston thermo, #catalin draguleanu, #centrala apartament, #centrala termica, #crestere pret caldura, #crestere pret gaze, #radet , #stiri Radet