Santierul Bucuresti

Vineri, 10 Februarie 2006, ora 11:48
1297 citiri

Primaria Capitalei promite investitii fara precedentBucurestiul devine din acest an un adevarat santier. Cel putin in planurile municipalitatii. Strazi fara gropi, noi pasaje rutiere si parcari, linii de tramvai modernizate si un sistem de termoficare eficient. Acestea sunt numai cateva din investitiile preconizate, ce vor fi discutate astazi in Consilul General al Capitalei.

Primaria Capitalei are un buget de peste 57 de mii de miliarde de lei vechi, cel mai mare buget pe care Bucurestiul l-a avut vreodata. Mai mult de jumatate din acesti bani provin din credite externe si vor fi folositi exclusiv pentru lucrari de infrastructura. Restul banilor vor fi alocati pentru plata subventiilor la Radet si RATB.

Printre lucrarile care vor incepe anul acesta sunt cele la pasajul Basarab si cel de pe Soseaua Colentina. De asemenea, primaria va continua programul de reabilitare a strazilor, urmand sa fie refacute peste 100 de strazi importante. Tot in acest an, primaria vrea sa amenajeze 14.000 de locuri de parcare in 23 de intersectii principale si se continue programul de reabilitare a caii de rulare a tramvaielor.

Un loc important in cadrul proiectului de buget supus astazi dezbaterii consilierilor il ocupa reabilitarea zonei istorice a capitalei, realizata dintr-un credit acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, dar si din fonduri proprii ale municipalitatii.

Totodata, prin proiectul de buget vor mai alocate fonduri din surse interne si externe pentru diverse lucrari in invatamant, termoficare si tratarea apelor reziduale.

Realitatea TV