RADET Bucuresti va primi subventii

Duminica, 27 Noiembrie 2011, ora 14:00
1890 citiri
RADET Bucuresti va primi subventii
Subventie caldura

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) va primi 37,1 milioane lei pentru asigurarea subventiilor la caldura, potrivit proiectului de rectificare a bugetului Capitalei pe 2011, care se afla pe ordinea de zi a sedintei de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Bugetul local propriu al municipiului Bucuresti pe anul in curs ar urma sa fie rectificat negativ cu 207,5 milioane de lei, relateaza NewsIn.

Banii in plus RADET vor veni de la guvern, a declarat, pentru NewsIn, viceprimarul Capitalei Mircea Raicu.

"Este o rectificare in minus. Banii vor fi luati, in principal, de la lucrari care nu s-au facut si de la licitatii care nu s-au desfasurat", a mai spus Raicu.

Tariful gigacaloriei subventionate pentru consumatorii casnici din Bucuresti este de 170 de lei. Fara subventie, bucurestenii ar trebui sa plateasca gigacaloria la pretul de productie, respectiv 318 lei cu TVA. Din acest pret, 60% este tariful perceput de producatorul ELCEN, iar restul, cel al RADET, prin intermediul careia apa calda si caldura ajung in apartamente.

Potrivit proiectului de hotarare privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Bucuresti pe 2011, Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) ar urma sa piarda 19,73 de milioane de lei din banii pentru investitii.

RATB ceruse sa treaca aceasta suma la subventii, insa municipalitatea a considerat ca "nu exista temei legal si economic pentru cresterea activitatii regiei in decembrie cu 37% si, prin urmare, s-a diminuat activitatea de investitii cu suma solicitata, 19,73 de milioane de lei".

"Ar insemna ca RATB sa transporte efectiv cu 37% mai multi calatori decat in decembrie anul trecut si decat i-a fost aprobat de Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) la inceputul anului", se arata intr-un raport al Directiei Economice din Primaria Capitalei.

Administratia Strazilor va ramane la nivelul aprobat initial.

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale a identificat economii de circa 10,7 milioane de lei, iar bugetul acesteia a fost rectificat in minus cu aceasta suma.

Bugetele institutiilor de cultura si arta, inclusiv cel al Bibliotecii Municipale, au fost rectificate in minus cu 1,42 de milioane de lei, la cererea acestora si in urma analizei comune desfasurate de conducerile acestora si ordonatorul principal de credite, caz cu caz, a posibilitatii de a finaliza angajamentele lor legale si de plata pana la sfarsitul anului.

Alte institutii si servicii publice, precum Centrul de proiecte culturale ARCUB, Gradina Zoologica, Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Directia Generala de Evidenta a Persoanelor (DGEP) sau Directia Generala de Asistenta Sociala (DGAS), au bugetele propuse spre rectificare cu minus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#subventie caldura, #subventii incalzire, #radet, #pret gigacalorie , #stiri Radet