RADET are datorii de 2,2 miliarde lei

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 14:40
1943 citiri
RADET are datorii de 2,2 miliarde lei

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti are datorii de 2,2 miliarde lei si o eventuala falimentare a sa va insemna ca 1,7 milioane de persoane sa ramana fara caldura si apa calda, a afirmat, miercuri, viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, citat de NewsIn.

"Acum, pretul de productie a gigacaloriei este de 327 lei si, fata de pretul platit de cetatean, respectiv 124 de lei, trebuie sa subventionam diferenta", spune Raicu.

Potrivit viceprimarului, in acest an, nevoia de subventie este estimata la 840 milioane lei, din care bugetul Capitalei acopera doar 600 milioane lei.

Raicu spera ca diferenta va fi acoperita de guvern din fondul de situatii de urgenta si ca exista deja un ordin in acest sens al ministrului Administratiei si Internelor prin care, pentru subventionarea energiei termice in Capitala, sa fie alocati 320 milioane lei, din care s-au alocat deja 24 de milioane.

"Sper sa primim si restul de bani", spune Raicu.

Tot Guvernul a promis rezovarea penalitatilor RADET catre ELCEN, in valoare de peste 800 milioane lei, a mai precizat Raicu.

Viceprimarul Capitalei a mai afirmat ca, in 2008 si 2009, Primaria Capitalei nu reusit sa cheltuiasca pentru investitii cate 400 de milioane de lei, bani care, daca erau folositi pentru RADET, permiteau regiei sa nu ajunga la datorii de 2,2 miliarde lei.

Declaratiile lui Raicu vin pe fondul scandalului privind bugetul Capitalei pe 2011.

Dupa votarea acestuia de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), primarul general Sorin Oprescu a reclamat ca au fost taiati bani de la proiecte prioritare ale orasului, pentru a fi dati regiilor de transport public si de distributie a energiei termice.

Oricum, bugetul Capitalei pe 2011 a fost restituit, marti, Primariei Capitalei de catre Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti - Trezorerie, in vederea solutionarii mai multor probleme din cuprinsul acestuia.

La randul sau, prefectul municipiului Bucuresti, Mihai Atanasoaei, a afirmat, luni, ca bugetul Capitalei, in forma prezentata institutiei prefectului, pentru a se constata legalitatea sa, contine erori grave, cum ar fi faptul ca nu ia in considerare amendamentele propuse si votate de CGMB. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#apa calda, #caldura, #datorii, #mircea raicu, #radet , #stiri Radet