Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

RADET a primit, dupa rectificare,162 milioane lei din necesarul de 384

RADET a primit, dupa rectificare,162 milioane lei din necesarul de 384

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a primit 162 de milioane de lei din necesarul de 384, iar Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), 30 de milioane, la rectificarea bugetului Capitalei, votata miercuri de consilierii generali, informeaza NewsIn.

Proiectul de hotarare privind rectificarea prevedea initial ca RADET sa primeasca doar 147 de milioane, insa, in cele din urma, s-a decis adaugarea altor 15 milioane de lei, din veniturile proprii ale municipalitatii (concesionari, inchirieri, vanzari de active).

Cea mai mare parte a sumei primite de RADET la rectificare ar urma sa acopere subventia pentru diferenta dintre pretul de producere a energie termice si tariful perceput populatiei, astfel incat edilii sa nu fie obligati sa scumpeasca apa calda si caldura pentru consumatorii casnici.


Necesarul financiar al RADET se ridica, inainte de rectificare, la 384 de milioane de lei, reprezentand acoperirea subventiei, 137 de milioane pentru combustibil si o transa de 100 de milioane din datoria catre furnizorul de energie termica ELCEN, conform raportului ce a insotit hotararea privind rectificarea bugetului Capitalei pe 2010.


La sfarsitul lui 2008, municipalitatea s-a angajat sa plateasca, intre 2009 si 2011, datoria istorica de 747 de milioane de lei a RADET catre societatea de producere a energiei termice.


Angajamentul prevedea sa fie platiti 332,1 milioane lei in 2009, 216,4 milioane in 2010 si 194,9 milioane lei in 2011.


Nici RATB nu a primit la rectificare intreaga suma de care ar avea nevoie, in opinia conducerii.


Directorul regiei, Adrian Crit, a declarat recent ca RATB are nevoie de o rectificare bugetara pozitiva de 65 de milioane de lei, pentru a putea rezista pana la sfarsitul anului.


Altfel, afirma Crit, banii de care dispune RATB se vor termina in noiembrie si vor exista probleme cu plata furnizorilor.


Potrivit viceprimarului general Mircea Raicu, in decembrie ar urma sa aiba loc o noua rectificare bugetara, la care RATB va primi alti 25 de milioane de lei, iar RADET, in jurul a 60 de milioane.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1405 ori