Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul prezinta un raport din 2010 la RADET. Ramba si directorul indicati ca responsabili

Guvernul prezinta un raport din 2010 la RADET. Ramba si directorul indicati ca responsabili


Creantele devenite nerecuperabile au fost trecute in costuri, releva un raport al Corpului de control al Guvernului, in care prima persoana indicata drept responsabila pentru aceste deficiente era fostul director general al RADET Virgil Ramba, alaturi de directorul de atunci al regiei, Mihai-Bogdan Becheanu.

In documentul redactat in 2010 si prezentat miercuri de catre Guvern se arata ca RADET are fonduri financiare blocate, neutilizabile, in conditiile in care sumele aferente creantelor nu sunt recuperate, dar regia nu ar lua in calcul utilizarea fondurilor recuperate din executare silita si nici optimizarea manierei in care se urmareste executarea silita, astfel incat aceasta sa fie/ sa devina mai eficienta si sa aiba rezultate notabile in timp real.

In urma neregulilor constatate s-a propus ca RADET sa infiinteze o comisie care, printre altele, sa analizeze modul in care se desfasoara activitatea de recuperare a creantelor prm executare silita si cauzele care au condus la scaderea gradului de recuperare a creantelor prin aceasta metoda in perioada 2007-2009, activitatea compartimentului de audit si a celui de achizitii.

Conducerea RADET urma sa-i informeze pe reprezentantii Primariei Capitalei asupra modului de regelementare in cel mai scurt timp posibil a situatiei patrimoniului.

Politistii bucuresteni specializati in investigarea fraudelor au efectuat, vineri, perchezitii la RADET si la alte adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu pentru a ridica documente in cazul prejudicierii regiei prin contracte de lucrari de infrastructura platite dar nerealizate, nefiind inceputa urmarirea penala pe numele niciunei persoane, au declarat atunci, pentru Mediafax, surse judiciare.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca fostul prim-ministru Emil Boc a verificat, in 2010, situatia de la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), prin intermediul Corpului de control, iar concluzia de atunci a fost ca totul era perfect la aceasta regie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1299 ori